filt till paleontolog-bebis



En kompis fick en filt i present till bebisen som växer i hennes mage. Den är 80x80cm stor (oj syftningsfel!! det är filten och inte bebisen som är 80x80cm) och eftersom hon är paleontolog så blev det såklart dinosaurier på filten. Den är fodrad med syntetfoder (eller vad det kan tänkas heta) för att bli lite tjockare så att man kan ha den som lekmatta på golvet. Den är quiltad i vågmönster. Dinosaurierna har vliseline på baksidan för att ge stadga, och är fastsydda med tät sick-sack. Det blev en liten broderad trilobit på en av hörnrutorna eftersom det är det som kompisen egentligen jobbar mest med.

sminknecessär


Jag ville så gärna montera ett broderi igår, fastän jag inte hade en dragkedja och fodertyg som kändes perfekt. Dragkedjan blev därtill lite bugglig, suck. Baksidan är i mossgrönt sammetstyg, och det blev fint. Fodret fick bli ett neutralt svart bomulstyg (hade gärna haft ett som harmonierade bättre med broderiet). Dragkedjan är grön som nästan matchar med baksidan.
Lärdomen från det här är: ha tålamod, vänta tills det känns rätt i hjärtat. Det låter lite corny men broderierna ska sys med känsla, det bara är så.

Och det blev en ballerina till fulmonster



Kanske är den inte tillräckligt ful. Jag har svårt för att fula och slarviga saker, ska jämt vara så noggrann. Han har ännu inte fått något namn, kanske är det någon som har ett namnförslag åt mig?
Jag jobbar redan på två nya fulmonster och nu anstränger jag mig för att vara slarvig så att de ska se riktigt fula ut.

Kotteskål



Skålen blev klar tidigare i våras och levererades som sextioårspresent härom helgen. Den är gjord i svartbrännande lera som egentligen är en skulpturlera, den innehåller väldigt mycket chamotte så den är inte skön att dreja med. Men den går alldeles utmärkt att kavla och göra en skål på det sättet. Och det har jag gjort här; kavlat och skurit ut bladen med kniv och format en skål uppifrån och ner i en gipsform.

Fantastiska Fulmonster

Jag måste nästan ta o göra mig ett fulmonster, inte för att jag vet vad jag ska ha det till. Kanske inte så lämplig att ge bort... ungar tycker väl bara om söta gosedjur, eller??
I alla fall, det är perfekt att göra av en gammal tröja. Vadd till stoppning, knappar och garn till ögon och sånt har man ju i överflöd.

Det finns fina, roliga o samhällskritiska mönster att hitta på fuldesign och på länken nedan kommer du direkt till fulmonstret.

http://www.fuldesign.se/gratis/gratis_egnamonster.html

broderi 3


Det är svårt att se detaljer och nyanser, men förstoringen man får när man klickar på fotot är bra.

broderi 2


broderi 1


Broderier som väntar på att bli monterade. Ska bli necessärer.

korsstygn på stramalj ... uppföljning


Jag stretar på med mitt långtidsprojekt, som ska bli en kudde. Eftersom jag har glömt alla garnerna utom den mörkblå bakgrundsfägen hemma hos mina föräldrar så blir det lite enformigt ibland. Men det är ändå väldigt skönt att ha ett broderi liggandes, den här sortens broderi är så lätt att plocka upp och brodera i fem minuter om jag inte har en liten stund över. Andra broderier som jag håller på med lever jag mig in i så mycket att det behövs en längre stunder.