Man cyklar för lite







Min blå börs förvann och kom aldrig åter. Spärra hit och spärra dit. En cykelbörs har fått ersätta min gamla darling.

Broderi











Sminknecessär. Med broderi i lingarn, paljetter och pärlor på berett ylletyg. Gammal dragkedja som jag förkortat. Efterstygn, franska knutar och klyvsöm.

En rroosa mössa



En r o s a mössa. För ovanlighetens skull. (Fast inte knallrosa, men jag vet inte vad nyansen kallas,,, mörkrosa??) Det är inte så ofta rosa kommer över mina händer. Men ibland är det fint. Mössan fick min allra käraste syster i julklapp, men jag har inte fått henne att agera modell förrän nu.

Det stör mig aningen att vändningarna syns så tydligt. De bildar tre rader av prickar, men jag vet inte hur jag skulle ha stickat så att de inte skulle synts. Tips någon?? Jag tycker mig faktiskt se prickarna på fotot på mönstret.

Mönster: Detta från garnstudio >
Om ni ska sticka mössan så kan jag säga att rapporterna på mönstret räckte inte för att nå runt hela huvudet så jag fick lägga till en eller två stycken. Antingen stickar jag för hårt eller så har jag väldigt stort huvve.

Brodera mera











Jag fick ett ryck att montera broderier som varit klara sedan länge. Så nu har jag ett gäng små necessärer. Just denna har jag sålt till en kompis som ska ge bort den i födelsedagspresent. Det var första gången jag sålde ett alster.
Broderiet är gjort på berett ylletyg från Skånes Hemslöjdsbutik i Landskrona. Garnet är DMC.
Nu åker jag till Abisko för att jobba, vi ses igen om en vecka.

Två vändbara tygkorgar




Höjd: (ej nedvikt) ca 20cm
Diameter: 13cm
Omkrets: 44cm

Två vändbara tygkorgar.Tygkorgar har jag sytt flera gånger förut, här är beskrivningen. Det randiga tyget hittade min syster i mammas tyglåda när vi var hemma över julen. Jag får en känsla av väntsal på vårdcentral på 70-80-talet när jag ser det. Systra min ville i alla fall ha tygkorgar till sin lillkilles sovrum av tyget, jag tror att de kommer passa perfekt. Lillkillens överkast är riktigt fint, quiltat och färglatt från AnnaO.

Konsten att göra långa dragkedjor kortare. SIMSALABIM.

Det är inte en så ädel konst, utan en konst för de sparsamma. Om du precis som jag köper dragkedjor/blixtlås på second hand och loppis så har du säkert en hög med dragkedjor som du inte kan använda eftersom de är för långa.


Detta behövs: En för lång dragkedja, skruvmejsel, tång.

Så här gör du för att förkorta dragkedjan:

1. Märk ut med knappnål eller blyertsstreck (på baksidan) hur mycket du vill förkorta dragkedjan.

2. Öppna dragkedjan så långt det går för att undvika att dragmojängen åker av. För det vill vi ju inte ska hända.

3. Dra med tång loss piggarna ovanför markeringen, ca 2cm på varje sida.


4. Dra loss "stoppiggarna" längst upp på kedjan.


5. Tänj ut stoppiggarna med skruvmejsel. Jag gjorde det i två steg. Först med en liten mejsel och sedan med en större.

6. Sätt på stoppigarna på det nya stället. Detta kan vara pilligt, men när du väl fått dit den så kniper du åt med tång så att den sitter som berget.

7. Klipp av till önskad längd. KLART!

Easy peasy!

I'm stunned









Ban.do Här kan du beskåda de mest bedårande hattar jag någonsin sett. Jag suktar.

Tredje stickfodralet







Två linnetyger och ett bomullstyg. Jag tycker att de passar bra tillsammans trots att de är så olika. Jag sydde detta mastodontstickfodral till min mamma för att hon skulle få ordning och reda på alla sina stickor och virknålar blandade i en hurts. Nu vet hon att hon inte behöver köpa fler stickor 4 eftersom hon redan har 4 (fyra!!) par.
Detta, mitt tredje stickfodral är väldigt mycket bättre än det första som jag sydde till mig själv. Fickorna på det första är för breda för virknålarna och strumstickorna.Men jag gör i alla fall inte om mina misstag. På det andra fodralet hade jag lärt mig det är bättre med för tajt än för slappt!
Den lilla djävulen med hulling i mitten stack jag mig i fingret på. Jag är tacksam att jag inte behöver virka små fina tallriksmellanlägg med den ondskefulla virknålen.

Stora garnfyndet




Garn fyndat på Klippans yllefabriksförsäljning. Kap helt i min smak. 5 härvor grått garn för 10kr/hg och 8 härvor färgglatt garn för 25kr/hg. Jag vet inte vad som ska skapas ännu, men det kliar i fingrarna bara genom att titta på det. Tröja, kofta eller yllebroderier. Nåja varför välja, det räcker ju gott och väl till både och.

På fabriksförsäljningen finns det plädar och mycket mera av produkter med nedsatta priser från Klippans yllefabrik. Så om du planerar inköp av stora inköp av plädar eller garn så kan jag rekomendera en utflykt dit. (Och nej jag är inte sponsrad av dem men jag gör reklam för dem ändå...)

Bubbel och glitter








Jag firade ett nyår utan bubbel och glitter, för att kompensera detta har jag nu virkat en halskrage med just detta; BUBBEL och GLITTER. Är den inte härlig så säg?
Mönster: Garnstudio
Virknål: 10
Garn: 150g Eskimo, mohair, kopparglittertråd
Jag fick garn och virknål i födelsedagspresent av Knit and Romance. Hon köpte garn till sig själv också och hann virka sin innan mig. Därför visste jag att kragen gärna kunde vara lite större, så jag ökade på mitt mönster med en bubbla på längden och en extra rad på höjden. Utan tillägget hade det räckt med 1oog eskimo istället för 150g som det står i mönstret.

Stickad krage






Här kommer en till stickad julklapp. En fuskpolo/krage/halsvärmare. Kärt barn har många namn. På översta fotot är kragen dubbelvikt.
Garn: Milano 1 nystan (100g) (80kr på Yll o Tyll)
Stickor: 12
Antal maskor: ca 60
Jag stickade ribbstickning 2rm,2am tills lagom längd (jag använde inte ens hela nystanet). Knapphål behövs inte eftersom maskorna är så grova. Knapparna är loppisfynd.

Jag har väntat på att min bror ska skicka en bild på sig själv när han använder den, men men icke sa nicke. Det kommer förhoppningsvis foton i en uppföljning så småningom.