Gissa årtionde...



Så där ja. Nu har jag också testat poladroid. En känsla av 60-tal och Mah-Jong infann sig hos mig när jag satte på mig tröjan. Men jag är inte så insatt i deras stil och manifest, så jag kan ju ha fel i min känsla.

Modellen på tröjan är helt och hållet snodd från Soligs fina örngottströja. Istället för örngott har jag sytt av tröjan av ett påslakan. Påslakanstyget fick jag av Linnzan i present. Hon har sytt en väska av sitt tyg, så vi kan gå brevid varandra och se lagom töntiga och glada ut nu.

Inspirationen till tröjan måste ha kommit eftersom jag i ett års tid fått en överdos av färgglada barnkläder som syns i alla sy-bloggar. Första dagen jag använde den fick jag spontant beröm av en hej-kompis i korridoren och vaktmästaren på min instutition.

Pretty in Pink









2-årspresenten till min systerson var en tröja stickad i ljungrosa alpaca. Samma modell som jag stickat till honom förut, den kan ses här och här. Den förra blev för lång i ärmarna och denna fick lite för korta ärmar. Men ja ja. Allt kan ju inte bli bra här i världen.

Mjukisbyxorna har jag sytt, jag tror att de är favoriter för de han har fått ett par likadana förut som användes tills de var alldeles urtvättade och försmå.

Korgstolen han sitter i på översta bilden är ett av mina loppisfynd, även den är en favorit som används flitigt.

Mönster till korsstygnsbörsen






Mönster till korsstygnsbörsen.

Att tänka på:
- Alla stygn ska göras åt samma håll så att de "övre" stygnen alla ligger i samma riktning.
- Zick-zacka runt stramaljen innan innan du börjar brodera.
- Brodera inte ända ut i kanten, lämna några rutor till sömsmån

Stramalj: ~40/10cm för 2-trådigt ullgarn

Guldkant



En deppig gårdag botades med kardemummalatte, mörk choklad, stickning och talbok. Jack av Ulf Lundell, uppläsaren är skådespelaren Jonas Karlsson, han är kanonduktig.

Vanliga raggsockor som ska sätta guldkant på tillvaron. Men nu är det mörkgrå garnet slut, så jag måste till garnaffären innan jag kan fortsätta.

Designbaren













Som jag skrev förra veckan så var det designkollektivet Camp Site som gjorde Designbaren på årets möbelmässa i Älvsjö. Designbaren är inte så mycket av bar utan snarare ett café som i år gick i röda och lila toner med inspiration av fransk bistro. Det var stora tunga draperier av sammet som gav en dov och stämningsfull känsla. Jag tog några bilder själv, men nästsista dagen på mässan, och med folk som satt och fikade vid alla borden så blev de inte så bra. Jag lånar pressfotona istället.

Omåttligt stolt är jag som syster till en av formgivarna. Du är jätteduktig och ger mig inspiration och stöd. Go sis!

Korsstygnsbörs









Korsstygnsbroderiet som jag började på förra helgen är nu monterat till en börs.
Garn: 2-trådigt ullgarn
Stramalj ~40/10cm
Mönster: eget
Baksidans tyg som jag använt flera gånger förut är från min mormor och morfars gamla soffa. Jag tycker att det är kalasfint.

Jag funderar på att rita av mina mönster med hjälp av rutmönstret på StitchPoint och lägga ut på bloggen. Är det någon som vet hur man lägger upp pdf-filer? Nästa vecka fyller min blogg ett år. Hurra för den! Kanske lottar jag ut börsen då. Om jag inte hittar på något annat att lotta ut.

All Dressed Up and No Place To Go

Jag måste bara få dela med mig av denna bilden som jag hittade på Men who knit något så ovanligt som ett stickforum för män.

Är det inte sexigt så säg?

Mönsterarkivet

Kolla in Mönsterarkivet. MiA och jag har uppdaterat sidan med massor av beskrivningar och länkar till olika hemsidor (i högerspalten). Vi är alltid på jakt efter nya beskrivningar och mönster, knep och trix inom stickning, virkning, broderi, materiallära och annat pyssel. Lämna tips i vår tagboard till höger på Mönsterarkivet eller lämna en kommentar och länk om du använt någon beskrivning. Var inte blygsam nu.

Ett styng av stygn



Helgbroderi. Jag sa att jag tycker om att brodera blad. Jag tycker om att brodera kala grenar och träd också. Ska bli en liten necessär.

Det har varit en kulturell helg. Lördag: Stockholm Furniture Fair, bilder från Designbaren av Camp Site kommer, och idag söndag Vårsalongen Liljevalchs. Mycket fint och roligt på vårsalongen, det går inte att sammanfatta i ett kort blogginlägg. Gå och se den själv istället.

Nu ska jag brodera vidare och lyssna in mig på Antony and the Johnsons nya skiva och låta mig beröras av Antony Hegartys sång.

Korsstygnskudden



Det började så här, och halvvägs såg det ut så här. Det är sällan jag är så nöjd med något jag skapat som jag är med denna kudden. När jag haft något i mina händer så pass länge så hinner jag alltid tröttna och har stirrat mig blind på alla fel. Men trots alla fel så är jag väldigt stolt över detta mitt senaste alster.

Garn: 2-trådigt ullgarn från Hemslöjden
Stramaljen kommer också från Hemslöjden.
Mönster: är en blandning av mitt eget (ormbunksbladen) och ett tvistmönster som jag förenklat.
Jag tycker om stiliserade blad. De är vackra och roliga att variera och brodera.