tofflor som ska tovas





Jag har stickat tofflor som ska tovas. Eller, de har redan körts i tvättmaskinen en gång men behöver mer körtid.



Än så länge tycker jag att de var betydligt finare som otvättade, de halvtovade tofflorna är fula så ni får inte se dem än. Men jag gillar strukturen och ränderna på den otovade stickningen. Jag blandade restgarner från lovikka och Drops eskimo. Eskimo-garnet tovas tydligen mer än lovikkan.



Snabbkaffepulver i microvärmt vatten får såhär fint mönster. Som en GALAX.


Det är roligare att organisera papper om pärmarna är fina.



Fruktstund


kriminell beställare?



BB: Beställt bubbel är på plats på ägaren sen nån vecka tillbaka. Hon skickade en censurerad bild på sig själv. Det ser ut som en bild från nyheterna när de visar upp en kriminell i en rättegång tycker jag. Hon var jättenöjd med bubblet och gillade de tre udda knapparna.

Aprilvädret har anlänt till Uppsala. Lite väl tidigt tycker jag. Och inte så mysigt med snö och minusgrader när man tror att våren är i antågande.

Randiga raggisar







Randiga raggsockar med guldrand. Det ena garnet tog slut hos mig, i garnaffären och på fabriken, men nu en månad senare när våren är i antågande och behovet av raggsockar inte är så stort längre så har fabriken, affären och jag åter mörkgrått garn. Men min erfarenhet säger att det kommer fler vintrar med kalla fötter framöver.

Garn: Järbos raggi och guldgarn
mönster: inget särskilt. 48m, Skaft ribbstickat (1rm, 1am), Häl: kilhäl med förstärkt hälkappa. Bandhoptagning vid tån.
Stickor: 3



Och så ha jag köpt "Sy till småbarnen" av Anita Gunnars på Tradera i veckan. Det måste vara väldigt poppis eftersom den säljs för samma pris som den skulle kostat i butik (om den fortfarande trycktes vill säga). Så ska det bli något fint till min systerson framöver.



När jag köpte raggsocksgarnet kunde jag inte hålla mig från att köpa bomullsgarn, det var så fina färger på dem att de faktiskt hoppade ner i min shoppingkasse. Jag har tänkt att virka fler grytlappar framöver och då är det kul att ha garn hemma när andan faller på.

Vaknade..







..och solen skiner in genom persiennerna.







Ett två tre, så snabbt försvann alla dessa grejer. Jag hoppas att jag aldrig får se dem igen. Eller, gör jag det? (Min sjömansnecessär kommer jag att sakna) Paketet har skickats till GretaNord i London och de ska förhoppningsvis säljas på en mässa.

BB: Beställt Bubbel







Beställd bubbelkrage. Beställaren tyckte att bubblet påminnde om äggkartong och ville ha den färgen. Nja, säger jag till att färgen ska likna äggkartong. Men hon valde den själv ut den så jag hoppas att hon blir nöjd. Den ska skickas på posten idag.

Tydligen virkar jag fastare och fastare hela tiden. Denna kragen blev lite mindre än denna, som blev lite mindre än denna. Precis som på de två förra har jag virkat en extra rad både på höjden och på bredden. Knapparna är bättre begagnade.

Mönster: Garnstudio
Virknål: 10
Garn: 150g Eskimo (47m)

Välklädda grodor






Groda i baddräkt inspirerad av 1920-talets badmode.


Först skulle grodan bli en holländsk fotbollsspelare, men så fick den bli en slipsgroda istället. Tyckte att det passade bättre.
Mönster: YlloTyll
Virknål: Boye 3 (2 för ögonen)
Garn: Loppisfyndat bomullsgarn (grönt, vitt och orange) + jasmine 8/4 (svart)


Som mustafa påpekade får korgjästa bröd snygga mönster, nästan som skådebröd. Men på mitt nybakta bröd fick inte så mycket mönster. Tips. Sesamfrön är väldigt gott att ha i och på bröd. 0,5-1dl oskalade sesamfrön per 7dl degspad brukar jag ha i.

Randigt







Trasmatta 20 spänn. Den måste jag bara ha tänkte jag o slog till. Gubben som sålde den till mig sa att han själv alltid sätter 80kr på mattor i så bra skick. Men de andra gubbarna på second handbutiken har nog inte lika bra koll. Det tackar jag för. Och en korg att jäsa bröd i. 5kr vs 235kr hos Bagaren&Kocken.

Vad roligt att det var så många som nappade på att berätta vem du är i Vem är du? Men yllebrodöser och kavelfransare verkar fortfarande blyga.

Någon undrade om det var mina egna yllebroderier i förra inlägget. O javisst är det det! Jag älskar mina dynor. Mina mamma har broderat en 15-20 stycken. Det är inte riktigt klokt. Om de inte kostade så mycket så skulle jag också massproducera. Den sista jag gjorde gick loss på ca 1000kr (materialsats, specialsydd innerkudde och baksida). Det är fantastiskt roligt att brodera yllebroderi. Jag rekomenderar verkligen att testa om ni gillar broderi. Skånes Hemslöjd har en webshop där man kan beställa materialsatser.

Mera bubbel







En till bubbelkrage. Denna gången blev det med silverglittertråd (även om det inte syns) men utan mohairgarn. Bubbelkragen gavs bort i födelsdagspresent till min brors sambo. Hon önskade sig något som var
B L I N G. Hon blev mäkta glad. Hennes kompis fick syn på kragen och har beställt en till sig. Kul tycker jag såklart, och smickrande!

Mönster: Garnstudio
Virknål: 10
Garn: 150g Eskimo, mohair, silverglittertråd

Klänning







Brunch och shoppingrunda på second handbutiker på söder i Stockholm igår. I goda vänners lag, mmm, en härlig dag. Stadsmissionen är ju så bra, där köpte jag klänningen som jag ska ha på en cocktailfest. Ny resår måste till innan jag kan använda den.

Återigen denna vante. Den blir jättestor. Vill inte sticka med mindre stickor för då kommer ju inte garnet till rätta, och det går ju inte att minska antalet maskor eftersom det är mönsterstickning. Jag tror jag ger upp nu.

Övning ger färdighet... förhoppningsvis





Jepp. Nu får ni för andra inlägget i rad bevittna något som jag är sådär nöjd med. Håll ut. Fast det är ju å andra sidan första gången jag virkar en grytlapp, och första gången som jag virkar mönster med två färger. Det var en riktig aha-upplevelse när jag insåg hur man gjorde. Tack Fröken Elsa för hjälpen! Det är hennes mönster som jag använt också. Tänk att jag inte lärt mig virka med två färger varken i slöjden eller på min ettåriga textilutbildnign.

Eftersom mina kanter inte blev så prydliga så virkade jag en bård med fasta maskor runt. Det blev fyra hankar eftersom de har en tendens att gå sönder efterhand. Det finns ju roligare saker här i livet än att laga grytlappar.

Trots att jag inte är helnöjd med den så ska den ges bort i present samtidigt som grodan. Jag tränar mig nämligen i att våga ge bort egenhändigt gjorda saker (även de som inte är perfekta). Det borde ju blivt två grytlappar såklart, men jag hann bara med en.

Garn: Jasmine 8/4
Virknål: boye 3

En svensk tiger




En svensk tiger







En svensk tiger. Som inte alls fick den känsla som jag hade föreställt mig och gjort upp en bild av i huvudet. Depp depp. Men jag har fastnat för det här med virkade filurer nu. Det går undan och är kul! Men vad ska j a g med små virkade gosedjur till? Ni som virkar, vart tar alla era alster vägen??

Men nu har jag i alla fall lärt mig hur man byter färg utan att färgbytena går som en spiral. Det tog bara två ben och en arm innan jag fick grepp om det. Svansen blev snyggt randig.

För er som inte redan är virkproffs (Fröken Elsa, MiA, Ida, Virkverket, Skaparstigen mfl) kan jag berätta jag har bytt färg så här (vad som egentligen är rätt vet jag inte) : varannan gång sista maskan på varvet och varannan gång efter första maskan på nya varvet. Med varannan gång menar jag varannan färg.

Folket har sagt sitt. Det blev ett "M" på grodans tröja. Jag hoppas att den faller lillkillen M i smaken.
Mönster: YlloTyll
Virknål: Boye 3
Garn: Loppisfyndat bomullsgarn