påslakan









En påslakanstopp av tyg från loppisrundan förra helgen. Lika mycket ringning fram och bak, det är väldigt fint att visa rygg tycker jag . Ärmarna är några centimeter längre än på den förra toppen.

Jag funderar på om det blir för mycket med den rosa-rutiga fickan. Ska jag ta bort den? Vad tycker ni? Kanske brodera dit en rad med fåglar på promenad istället.

Det är inte det lättaste att ta foto på sig själv.

Lösa tyg-lar











Ge mig inte lösa tyglar på loppis. Igår fyndade jag flera tyger. Örngott, påslakan och gardinkappor totalt gav jag 50 kr. Nu i efterhand är jag inte så förtjust i det nedersta, men vad tusan den kostade nästan ingenting.





Jag är hemligt förälskad i engelskt porslin, framför allt engelska tekoppar. Jag har aldrig sett en sån här vas förrut, jag var bara tvungen att köpa den. I den ska inga snittblommor stå, bara ängsblommor.

broderier på g







En cykelbörs, modell mindre (10x10cm). Blommig baksida och blommigt foder





Lägg huvudet på sned åt höger om jag får be (idag är jag drabbad av bloggers egensinniga humör). En sjömansbörs modell mindre (10x10cm). Rutig baksida och randigt foder.

Bra kaffefläckar








Tack Elin för att jag spillde kaffe på linnet och för att det inte gick bort i tvätten. Annars hade jag aldrig kommit på denna fina idé med applikation på linnet.
Vliesofix gjorde det hela mycket enkelt.

Säkra vårtecken!

Säkra vårtecken? Ja men så är det ju. Skräp som folk slängt under året syns ju överallt nu.









El grande finale: Släng det i busken vettja, där syns det ju inte.



Och så ett "riktigt" vårtecken.

Sytt - del 3



Det bidde ett sista bidrag till systersonens garderob. En liten skjortblus som matchar min. Samma modell som örngott- och fågeltröjan jag la till en knäppslå och voilá så har man en liten skjorta. Jag hade ingen vit trikå till ärmmuddarna så jag slaktade ett H&M-linne som krymt på längden som därför inte användslängre.

Jag är hemskt nöjd med skjortblusen faktiskt. Men jag har inte sett hur den passar på lillkillen, jag återkommer kanske med modellbilder.

Mönster: eget
Tyg: tyg och knappar är second hand. Mudd från slaktat linne. Kantband + vliselin från Ohlsons tyger.

utmaning

Fick en utmaning av Mia. Precis som Mia är jag är sådär förtjust i denna typ av utmaningar, men jag ville ju inte strunta helt i den så jag svarade på första och sista frågan.

1. Ta närmaste bok,slå upp sidan 18, vad står det ?

Space-time substitution is most safely applied where there is unambiguous evidence for the sequential development of adjacent landform features. (kurslitteratur... kan vara litta träigt)

21.Vad vill du Gud ska säga när du kommer till Pärleporten?

Eftersom jag är ateist så tror jag inte att Sankte Per säger något alls.

sytt - del 2







Mera kläder till systersonen:

En kortärmad tröja i trikå modell örngottströja. Jag broderade dit en fågel på bröstet. Det är inte ofta som jag broderar på trikåtyger, det är svårt. Jag förstår inte riktigt Mustafa som verkar gilla att brodera på trikåtröjor.

Hur som helst, jag valde efterstygn som inte belastar tyget så mycket. Man får se till att inte brodera för hårt eftersom det blir hemskt fult. För löst blir inte heller bra.

Mönster: Eget, med inspiration från Solig.
Tyg: Ohlsons tyger och e-slöjd



Hu. Byxorna som jag sydde i viskos blev jag nöjd med, men detta nattlinne blev för sladdrigt i sömmarna. Särskilt i halsringningen, det var en ny erfarenhet för mig att det tunna tyget inte "tålde" att man gjorde mudden så pass mycket mindre än själva halsringningen.

Mönster: Meedoms Børnetøj 0-3 år
Tyg: Ohlsons tyger

Sytt







Min systerson behöver nya kläder, mjukisbyxor har en strykande åtgång. Två par som är tajta nertill och två par som är lite pösiga. Det gröna tyget är tunn slinkig viskos, vilket gör det lite svårsytt, men det är väldigt gosigt.

Tyg: Ohlsons tyger och e-slöjd
Mönster: Meedoms Børnetøj 0-3 år för den tajta modellen använde jag mönstret som det är. Samma mönster ligger till grund för den pösiga modellen men jag gjorde flera ändringar.

årets första riktiga loppis





Det var helt underbart vårväder i lördags, och det lockade till den första loppisen (med fler än 5 utspridda stånd!!). Bomullsgarnet har fått flytta från plastpåsar till denna rottingkorg som jag köpte.

Mera loppisfynd: Tallrikar, 8st från Gustavsberg, benporslin (B555 ni vet). Jag köpte dem åt min syster för att jag tycker att de passar in i min systers kök, om hon inte velat ha dem så hade det inte varit någon kris, de passar in bland mina köksgrejer också. Men eftersom jag just nu bor i korridor så skulle tallrikarna fått flytta rakt in i flyttkartonger.

Årets första loppis följdes traditionsenligt av fika, årets första fika på uteservering. På Uppsalas godaste och mysigaste Broströms kafé 

Ha en skön måndag allihopa!

Skaparstigsfisken







Jag har provvirkat Skaparstigens fiskmönster. Hon har virkat många firrar, du kan se alla fina fiskar här >>

Snart kommer hon att lägga upp mönstret på sin blogg. Då kan du också virka dig en.

Jag håller på att lära mig att göra snygg rak linje när jag virkar randigt. Som ni ser på den understa bilden är jag inte fullärd än. Jag provar mig fram.

När jag sytt fast simfenorna kom jag på de ska ju inte sitta mitt på kroppen utan närmre huvudet. Men resten av fisken är ju inte så verklighetstrogen. Fast den är ju rätt lik en neontetra, fast ränderna är på fel håll.

Garn: Jasmin 8/4
Mönster: Skaparstigsfisk
Virknål:
Boye 3
Storlek: 20 cm lång

Fishy?


Fishy? Fishy!


Min syster har sytt förkläden till sig och sin son. Är de inte fina ihop?



Earth Hour.