Härligt men lurigt

Vinkel 1


Vinkel 2

Jag gick ut för en stund sen för att fotografera min mössa. Och kommer tillbaka in med foton med helt olika färgskalor. Morgonljuset är härligt härligt men lurigt lurigt. Eller?

Mössan. Vad kan sägas om den? Känner ni igen mönstret? Jo men visst gör ni det, för det är ju vår goda vän pomatomus. Silver&Pulver var den som kom med idén och varför förändra ett vinnande koncept tänkte jag och snodde idén rakt av.

Garn: Drops Eskimo
Stickor: strumpstickor 9 mm

Broccoli-blomma




När man vill vara piffig kan man virka sig blommor att sätta i håret.
Fint även om det ser ut som broccoli.

här kan de också se ut. Och så här piffig kan man bli.

Lurviga pulsvärmare





Garn: Iris Alpakka
Stickor: 3,5 mm

Lurviga pulsvärmare på beställning från en tjej här på forskningsstationen. De ska värma ömma handleder, hoppas att det hjälper.

Nu ska du få läsa om mig.
Ulrika skrev häromdan om en sak som jag ofta tänker på. Nämligen att på bloggen väljer man själv vilken sida av sig själv man vill visa upp. Väldigt praktiskt. Eller? Jag tycker själv det är svårt att dra en gräns för vad jag visar och inte visar. Ulrika hänvisade till Sophies blogg och Sophie skrev i ett inlägg om avundsjuka. Jag känner verkligen igen mig i det hon skriver. Varför känns det som att alla andra är duktigare än jag själv?

Men nu ska jag vara krass och realist och ärlig mot mig själv. För hur lätt är det inte att fantisera ihop en fantastisk bild av en person när du sett en liten del av henne. När jag fantiserat ihop ett helt gäng fantastiska personer fulla av skaparkraft, med fina hem och liv så sätter jag ihop dem till en enda, som en enhet, och så jämför jag mig med den. Hur bra är det för min självkänsla? Inte så värst bra. Men jag är medveten om det.

Jag har en vana av att ge bort pysslade presenter, bjuda på middag, fika med mera. Varför? Jo det är väldigt mysigt. Jag gör det för att jag tycker om att pyssla, laga mat och baka, men också för att sola mig i glansen av berömmet och tacket jag får. Jag frågar mig själv om det är en bra eller dålig egenskap. Folk borde väl tycka om mig för den jag är, inte för att jag ger dem saker? Jag slår knut på mig själv.

vitt, vitt eller vitt?






Vitt är relativt. Snövit, benvit, gräddvit, äggskalsvit, naturvit. Sjukhusvit.

Den första pulsvärmar-Pomatomusen jag stickade blev för stor. Den kallar jag storebror. Den andra stickade jag i alpacka och minskade 12 maskor. Den blev passar. Eller blev den lite för tajt? Jag kallar den för lillasyster.

Jag drevs till att trotsa rädslan att sticka dem när både Textil Stil och silveropulver lagt upp fina pomatomusbilder. Nu stoltserar jag med att min dröjande rädsla för att sticka Pomatomusmönstret är bortblåst. Om hela mönstret med raggsockorna är svårstickade kan jag inte uttala mig om, men själva möstret som sådant; det är inte svårt.

Nu vill jag peppa alla er som vill sticka Pomatomus men inte vågat för att det ser för svårt ut och eller att det är på engelska.

Stickvis behöver du kunna:
- Omslag
- Vriden maska (rm stickad i bakre maskbågen)
- Sticka ihop 2 m

Engelska sticktermer som användes är:
Cuff mudd
CO Cast On = Lägg upp
K Knit = Rät maska (rm)
K tbl Knit through back loop = rm i bakre mb (maskbågen)
P Purl = Avig maska (am)
YO Yarn Over = omslag
K2tog tbl Knit 2 together through back loop = sticka ihop 2m i bakre mb

Se där, det var väl inte så svårt? Nu är det bara att skriva ut mönstret och ha tungan rätt i mun. Utan att du vet ordet av det så kommer stickningen att flyta på!

Mössa x 2





Mönster:
från Garnstudio med några ändringar
Garn: Eskimo (mossgrön) från Drops och Incawool (blåmelerad) från Hjertegarn
Stickor: 7 mm

Skåda två mössor fotograferade med modell och inte konstig kameravinkel på mig själv(!). De var roliga och lätta att sticka, till och med min modell som är nybörjare i stickning ska sticka sig en likan.

Nu ska mössorna snart paketeras tillsammans med Willy Wonka-sockorna och sten-fräken-himmel-vantarna och skickas till sin beställare. För att göra en lång historia kort: en sydafrikansk kille som bor i England och som jag lärde känna som hastigast när jag jobbade i Norge i somras (puh) beställde ett par vantar och två mössor till sig själv och sin bror. Så rart att han ville ha hemstickat till sin bror när han kom o hälsade på från SA upp till kallare breddgrader. Sockorna följer med som en bonuspresent.

När jag äntligen stickat färdigt beställningen så ska jag sätta händerna i mitt yllebroderi som jag knappt hunnit börja på. Mmm ska bli mysigt.

Frostbiten


Rimfrost - vackert eller hur!







Skrotupplag i skogen tillhör inte mina favoriter. Men när man hittar en rostig motorcykel från 40-talet, en lika gammal cykel med mera så liknar det mer en skatt än en skrothög om ni frågar mig. Den gamla konservburken snodde jag med mig hem.

Kan Willy Wonka sticka?











Massor med olika smaker i par sockar. Kanske är de stickade av självaste Willy Wonka?

Tillägg: Tack för alla glada tillrop! Det är sockor sticakde i Fabel-garn som jag fått av Mia häromsistens.