You can call me Elin



På söndagen begav jag mig till Kulturen i Lund för att slå två flugor i en smäll; gå på deras julmarknad och deras utställning Folkkonst och Design 2009. Gå dit den är helt fantastisk!!

I Thomanderska gården satt en man och pysslade skira julgransprydnader i silkespapper. Ljuvligt fina, och jag hängde över hans bord för att lära mig hur man gör dem.
Tillägg: Beskrivning på silkespapperskorgarna finns på Kulturens julblogg >>


Och så min virkade sjal som nu fått sig en liten virkad blomma som fästes med en säkerhetsnål. Nu ska jag bara få tid att stoppa den i ett paket och att posta den, för den ska åka till Tyskland.
You can call me Elin... tant Elin ??
(Hälften av er tänkte väl först på You can call me Al av Paul Simon. Fel fel fel fel, det är ju James Bond) Vadandetta? Nja, det var mest en fortsättning på tanthistorian för jag stod o hängde på låste och trängdes bland tanterna först 10 min innan IMs julmarknad öppnade klockan 10 i lördags förmiddag, och sen lite senare klockan 11 så trängdes jag utanför Erikshjälpen.

Trevlig Manic monday på er alla!

Folkligt

Jag lever fortfarande på smulorna från förra helgens kurs. Här är inblickar i kursdeltagarnas sykorgar. Slöjd, folkdräkter och tingeltangel. En aldrig sinande källa av inspiration!


Sidenband




Skinnklocka från Ingelsta härad i Skåne.




Nålgömmor och nålfodral


Livstycke

HELG!


Lapppppprojekt som ska bli en kudde.
Med inspiration av fantastiska AnnaO.

Första gången jag blockar en sjal. Vad händer? Jo, katten lägger sig på allt som ligger framme. Lite mysigt först...

... tills han börjar klösa... ARRRRH

Second hand-fynd

Second hand-fynd, flamsk för 25 pix. Det ni!

Ett snabbinlägg. Jag sitter framför datorn mellan 8 och 18 varje dag på jobbet, då har jag inte mycket lust till att hänga framför datorn på kvällen.

Härlig helg på er alla! Nu ska jag följa med min mamma på hennes helgkurs i sömnad av folkdräkter!!

Norofrossa





Norofrossa = Stickfrossas vantar + Noro-garn

Jag är nyförälskad i Norogarn. Det är första gången jag använder det, en sån tur att Mia introducerande mig för det. Lättvirkat och med fantastiska färger och struktur.

Virknål: 3,5 mm





Nyfyndat skåp som jag redan har flyttat in i och blivit stormförtjust i. Orangemönstrat hyllpapper låg redan på plats och med risk för att bli klassad som smutser av er så lät jag det ligga kvar för jag tyckte det var så fint. Bird bygger bo ovanpå.

Trevligt helgslut! Imorgon ska jag flyga iväg och drar på mig mina stödstrumpor.

Julpynts-swap 2009

Påhittiga MiA har dragit igång en julpynts-swap.
Instruktioner hittar du överst på MA >>

Ska jag var med? Självklart! Ännu en bra anledning
att pyssla och dessutom utmana sig själv.


Flickr >>



Flickr >>

Tre systrar




Vad är det som ligger o skräpar på snön (framför halva lapporten)? Jo det är pomatomusmuddar! Tillökning i familjen; nu har jag en storebror och tre lillasystrar.

Det ser ut som att den ena systerna är lång och smal och den andra kort och tjock, men så är det inte riktigt. Den långsmala är visserligen 1/2 rapport längre men den är inte smalare; bara outtöjd. Smalisen ska få en syster så småningom och ges bort i present nån gång.

Mönster: Pomatomus (60 maskor istället för 72)
Garn: Drops Alpaca
Stickor: Strumstickor 1,5 mm

Nu har jag åkt hem från Abisko. Snyft. Inga mer snöiga bilder. Istället skånsk höst.