Vacker plast

gunnar berg 2
Foto: Gunnar Berg
gunnar berg
Foto: Gunnar Berg
IMG_9988
Under påskhelgen är det full rulle hos konstnärer i hela Skåne. Så även på Österlen där jag befann mig. Mina föräldrar och jag nöjde oss med ett litet urval och vi behövde inte gå över ån för att hämta vatten. Numera finns det nämligen  två konsthallar i byn, varav en var den nyöppnade och omskrivna Fabriken och den andra med Ann Makander och KG Nilsson.
De fantastiska plexiglasringarna är gjorda av silversmeden(!) Gunnar Berg, som också gör brudkronor (eller snarare diadem) i plexiglas. Jag kunde inte hålla i pengarna utan köpte två ringar, förvånansvärt billigt med drygt 400 kr för båda?! I samma by bor ytterligare två silversmeder på Silvergården. Många vackra smycken! Även här förvånades jag över att priserna var överkomliga även för min plånbok. Det får mig att undra om det är rimliga priser eller om de medvetet håller låga priser? Hur som helst svider till i mig när jag tänker på hur vi köper massproducerade smycken från stora kedjor när det finns så unika handgjorda produkter som du kan bära livet ut.
clemens ek
Foto: Silvergården

Glad Påsk

IMG_9943
IMG_9949
Visst blev de äggmålning. Jag bjöd in två kompisar att måla och många ägg blev det. Sen gjorde vi pannkakor på alltihop – jättemånga pannkakor.
Offcourse I painted eggs. Two friends joined in and we painted eggs, lots of eggs. And then we made pancakes with all the eggs – lots of pancakes!
IMG_9921
Glad Påsk önskar jag er alla! Själv drar jag till Skåne och Österlen över helgen och jag ska vara lika mycket livsnjutare som det lilla lammet. Äta djur.
Happy Easter I wish all of you! I’m heading south over the weekend to enjoy life as much as the little lamb. Eating animals.

I botten på korgen

Korgbotten

rottingkorg

rottingkorg

Har ni provat att fläta korgar i rotting nån gång? Ruskigt roligt är det! I min korg huserar skorporna. På Slöjdhuset där jag flätade denna har de ju tillgång till ALLT, material, redskap, inspiration – you name it. Men var man köper rotting visste de inte riktigt. Slöjddetaljer har rotting, men det kändes lite dyrt. Eller? Nån som har koll? Svårgooglat är det också. Gissa vilka sökträffar ordet ‘rotting’ ger?

I’m awfully proud of my first ratan (wicker?) basket. Now I’m eager to do more and learn more. I bought this plastic basket because I find it fascinating how the same technique is used no matter if we’re talking low budget asian industry or swedish peasant society.

plastkorg

plastkorg

I samma veva som jag flätade min första och enda korg i rotting så sprang jag på denna plastkorgen. Den kostade några tior och är säkert flätad i något asiatiskt land. Jag tyckte att bottnen är så himla fiffigt flätad.

Äggparad

martha stewart marble
Martha Stewart.
alisa burke klotterägg
Alisa Burke.
alisa burke -vattenfärg ägg
Alisa Burke.
craftastica - ägg
Craftastica.
design sponge - eggs
Design*Sponge.
Efter att ha bloggat om påskpyssel på Mönsterarkivet blev jag grymt pysselsugen.
My fingers are itching after bloging about easter craft over at Mönsterarkivet.

Krympburk

krympburk

täljspån

krympburk

Jag gillar verkligen att tälja. På hårdslöjdskvällarna på Slöjdhuset får du låna både bra knivar, täljhästar och andra nödvändigheter. Precis i min smak! Säger jag och försöker drar dit alla jag känner. Hitintills har jag gjort det här fatet och en krympburk. Surolle.

Oh how I like carving. Lucky me, because close to where I live there’s an event once per month where you can carve all you want. Perfect for me that doesn’t have a forest in handy. Surolle is a carving man.

Att sy i skinn

skinnpung

skinnpung

detalj

Vi fick i uppgift att sy en påse i skinn under utbildningen. Jag kan inte sätta fingret på vad det är men jag har aldrig varit särskilt förtjust i sådana här skinnföremål, kanske var det därför den blev liggandes ofärdig här hemma. Nu är den klar och jag tycker inte den blev snygg men det var trots allt himla kul att ha provat att sy i skinn. Att sy i skinn är definitivt inte det det lättaste för det åmar sig som en orm under fingrarna. All heder åt duktiga skinnsömmare!

I got to try seaming in leather in my course. Leather pouches isn’t my cup of tea but at least it was fun to try a new technique.

Inte som andra börsar

broderad börs

baksida börs

framsida börs

inuti börsen

Omväxling förnöjer – eller nja lite omväxling i alla fall. jag menar att jag fortfarande gör små börsar av mina broderier, men för att få lite omväxling så gjorde jag en ny sorts baksida, med inspiration från Slöjdhuset, och så sydde ett kantband runt. Ganska gulligt med kantband men också lite knöligt att sy fast dragkedjan på grund av det.

Jag tänkte att jag en gång för alla skulle lära mig sy snygga kantbandshörn. I ärlighetens namn så gick väl det sådär, men principen har jag i alla fall präntat i minnet nu. Efter en sökning på nätet hittade jag en bra videobeskrivning av både framsida och baksida. (Varning: väldigt amerikansk-töntig).

Yet another pouch, this time with binding around it and a patched backside.