Smarrigt bröd


Jag har bakat bröd. Det gör jag i och för sig ofta, men nu har jag hittat på ett nytt recept. Och det blev himla gott och det är väldans lätt att baka, även för nybörjare!

elins BIKARBONATSBRÖD med frukt
4 dl fiberberikade havregryn
9 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl grovt rågmjöl
1 dl solrosfrön
1/2 dl rågkross
1 dl hackade torkade aprikoser
1/2 dl russin
2 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1/2 dl ljus sirap eller honung
1 l filmjölk eller naturell yoghurt
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Rör ner filmjölk och honung.
4. Smörj 2 brödformar (1,5-2 litersformar) och sleva i degen.
5. Strö eventuellt över linfrön, solrosfrön och flingsalt som dekoration.
6. Grädda brödet på nedersta falsen i ca 80 minuter.
7. Låt svalna långsamt under bakdukar på galler.

Det fina med detta brödet är att det är lätt att byta ut ingredienserna mot sådant du har hemma i skafferiet. Grahamsmjölet kan helt ersätta rågmjölet. Rågsikt kan ersätta grahamsmjölet. Vetekross kan ersätta rågkrosset osv. Om man gillar nötter i bröd så kan man ha i 1 dl grovt hackade hasselnötter, och om man vill ha det ännu mer fiberrikt kan du tillsätta 1 dl linfrön.

1 kommentar :

  1. Åh vad gott det ser ut! Ska ge receptet till min 14-åriga långhåriga son som gillar att baka bröd. *yummie*

    Ha en underbar dag!

    SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!