rundvävda korgar




Dessa korgarna är vävda i rundväv. Jag vävde dem när jag gick på Textilakademin på Värnamo Folkhögskola för några år sedan. Men det dröjde ända till för en-två månader innan jag satte i botten i korgarna, och fållade in stadkanten i mattvarp. Jag tycker att det är härliga grälla färger. Just nu har jag, som du ser, ett överflöd av korgar som jag inte riktigt vet var jag ska göra av. Några har jag gett bort och några använde jag själv. Jag har tex en korg i köket till mina målade klädnypor (som finns under etiketten övrigt). De är väldigt bra att ha till alla småpryttlar som alltid ligger o skräpar på skrivbordet.

tillbringare och sockerskål



En tillbringare som man kan ha till vatten eller vin. Jag drejade den här i höstas men har inte vågat glasera den förrän nu i vår. Jag ville känna efter vilka glasyrer som var bra innan jag glaserade den eftersom jag var så nöjd med den. Och så en sockerskål som jag kavlat och tryckt ut i en gipsform. Båda är glaserade i en blåmelerad glansig glasyr.

fruktskål kanske... eller salladsskål



Äpplet är ganska stort så skålen ser ju inte så värst imponerade ut i storlek. Men den är nog den mest användbara skålen som jag gjort hittintills. Fungerar bra till både frukt och sallad minsann.
Imorgon ska jag på keramiken igen, då ska jag försöka mig på en ännu större skål :) Försöka kan man ju alltid och nån gång måste man ju lyckas. Trägen vinner, heter det ju så fint.

Storstadsmuggar

Storstadsmuggar kallar jag dessa. Jag går på en kamratcirkel i keramik på ABF sen 1,5 år tillbaka. Jättekul och jättesvårt. Min kompis som slutat i gruppen ska få dessa kopparna, som jag stolt kan säga att jag är nöjd med. Att glasera tycker jag är särskilt svårt, men jag börjar så smått att lära mig, så krukorna, skålarna och muggarna blir lite finare för varje gång. Fast ibland känns det som att jag tar ett stef framåt och två steg bakåt i utvecklingen. Om jag ändå kunde sluta vara så självkritisk.


små sushifat på loppis

Vårtecken: Loppisarna kommer igång på våren. Och vad kan vara bättre än loppmarknad på en solig lördagsförmiddag?! Igår hittade jag dessa söta asiatiska emaljerade faten. Perfekt till soja när man äter sushi.

Man kan inte få för många plåtburkar

Gamla plåtburkar är ju så vackert. Och jag måste ofta hålla hårt i börsen för att motstå att köpa alla jag ser. Men denna kunde jag inte motstå, en gammal engelsk kakburk.

Korgstolar är underskattade

Korgstolar är så fina. Jag hittade den här på loppis för några veckor sedan och kunde inte motstå den. Tyvärr är den ju för liten för mig så den blir en present till min systerson.
korgstol

Stickning och stickmusik


I helgen har jag som sagt hunnit med både det ena och det andra. Nytt stickgarn har inhandlats på Yll o tyll, Karisma, blågrågrönt till färgen blev det. Min syster hittade en bild på en fin tröja i en inredningstidning som jag fick uppdrag att sticka till hennes lille son. Lite freestylande blandat med mått från en bebiströja på Garnstudios hemsida så ska jag nog få ihop en tröja som ser ut som den på tidningsurklippet. Riktigt söt är den! På bilden är den ribbstickad i 1rm+1am, men jag har valt att sticka 1rm+2am för jag tyckte jag blev finare.

Det var riktigt härligt att sticka igen. Jag bullade upp med massor av kuddar i sängen och satte mig till rätta med stickningen (eller snarare halvlåg) med en stor kopp kaffe bredvid mig, och bara stickade. Så avslappnande.
I helgen har jag också försökt komma på vilken musik som är den bästa att sticka till. Jag har börjat lyssna igenom min skivsamling (eller snarare mp3-samling), hittintills är favoriterna Antony and the Johnsons, Ane Brun och Ron Sexsmith. Ane Brun är ett självklart val eftersom hon är min favorit. Och tack Ane för den fina konserten i onsdags!! Jag får nog återkomma till valet av den bästa stickmusiken. Här finns mycket att säga.

stickad bebiskofta


En söt bebiskofta i ekologisk bomullsgarn. Mönster och garn har jag köpt på yll o tyll i Uppsala. Koftan är väldigt lättstickad i modellen. Inget krångel, bara rakt på sak eftersom den stickas "på tvären". Ärmhålen markeras med garn i avvikandr färg och ärmarna stickas på till sist. Mönstret fungerar också till Alpacka-garn. Knapphålen virkas.

necessär som present


Jag sydde två stycken necessärer av detta tyget att ge bort i present till kompisar som gillar svart och vitt. Perfekt att ge i present. Om man vill lyxa till presenten så kan man ju köpa någon fin tvål eller lotion att stoppa i.
Tyget från IKEA.