En rroosa mössaEn r o s a mössa. För ovanlighetens skull. (Fast inte knallrosa, men jag vet inte vad nyansen kallas,,, mörkrosa??) Det är inte så ofta rosa kommer över mina händer. Men ibland är det fint. Mössan fick min allra käraste syster i julklapp, men jag har inte fått henne att agera modell förrän nu.

Det stör mig aningen att vändningarna syns så tydligt. De bildar tre rader av prickar, men jag vet inte hur jag skulle ha stickat så att de inte skulle synts. Tips någon?? Jag tycker mig faktiskt se prickarna på fotot på mönstret.

Mönster: Detta från garnstudio >
Om ni ska sticka mössan så kan jag säga att rapporterna på mönstret räckte inte för att nå runt hela huvudet så jag fick lägga till en eller två stycken. Antingen stickar jag för hårt eller så har jag väldigt stort huvve.

6 kommentarer :

 1. Mössan är jättefin (och jag gillar ju rosa!). Hålen som uppstår vid korta varv kan man fixa till genom att när man vänder mitt i stickningen snor man garnet om s.a.s. nästa maska (som inte ska stickas, innan du vänder och börjar sticka tillbaka. Fattade du alls??

  SvaraRadera
 2. Jättesnygg mössa! Jag har stickat en kofta och två väskor med korta varv. När jag vänder gör jag ett omslag, alltså en extra maska på den ena stickan, så att tråden kommer från "rätt håll" igen. Man får då en extra maska, men den stickar jag ihop med maskan efteråt, och då blir det inga hål. Jag fattade inte riktigt vad Anna menade, kanske säger vi samma sak men på olika vis.

  SvaraRadera
 3. fin. trodde det räckte med att bara dra åt lite extra vid vändningen men nu fick jag massa bra tips av föregående kommentatorer.

  SvaraRadera
 4. Så snygg! Råkar veta att färgen kallas fuchsia på italienska eftersom en italiensk killkompis säger att det är ett mått på hur feminin man är. Alltså om man vet vad färgen heter är man tydligen väldig omanlig... ;)

  SvaraRadera
 5. Tack för tipsen på de korta varven. I bloggvärlden finns det alltid någon någon som kan svara :)

  Fuchsia. OK, så fint, då är jag nu mindre italiensk man än vad jag var förut.

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!