Randiga raggisarRandiga raggsockar med guldrand. Det ena garnet tog slut hos mig, i garnaffären och på fabriken, men nu en månad senare när våren är i antågande och behovet av raggsockar inte är så stort längre så har fabriken, affären och jag åter mörkgrått garn. Men min erfarenhet säger att det kommer fler vintrar med kalla fötter framöver.

Garn: Järbos raggi och guldgarn
mönster: inget särskilt. 48m, Skaft ribbstickat (1rm, 1am), Häl: kilhäl med förstärkt hälkappa. Bandhoptagning vid tån.
Stickor: 3Och så ha jag köpt "Sy till småbarnen" av Anita Gunnars på Tradera i veckan. Det måste vara väldigt poppis eftersom den säljs för samma pris som den skulle kostat i butik (om den fortfarande trycktes vill säga). Så ska det bli något fint till min systerson framöver.När jag köpte raggsocksgarnet kunde jag inte hålla mig från att köpa bomullsgarn, det var så fina färger på dem att de faktiskt hoppade ner i min shoppingkasse. Jag har tänkt att virka fler grytlappar framöver och då är det kul att ha garn hemma när andan faller på.

17 kommentarer :

 1. Superfina raggisar och väldigt fint med guldtråden! :)

  Jag håller på att lära mig sticka idag. Det går framåt så kanske det blir något så småningom... Eller så tar jag det säkra före det osäkra och greppar virknålen igen :)

  Hoppas att du har en skön söndag.

  SvaraRadera
 2. Håller med Fröken Elsa. Snygga raggisar!!
  Assi

  SvaraRadera
 3. Ja - mer guldkant på tillvaron!
  Det gör en glad! :-D

  SvaraRadera
 4. Riktigt coolt med gulränder på sockorna! Me like :)

  SvaraRadera
 5. Då går alldeles bra att du la in det i mönsterarkivet. Det är ju tänkt att så många som möjligt skall få ta del av det.

  Jag har också spanat in boken, där finns några riktigt fina mönster!

  //Lina

  SvaraRadera
 6. Vilka fina sockar!! Såå härliga. Jag har aldrig testat att sticka sockar men jag blir allt sugen på att testa när man får se så här fina exemplar. Jag har fått höra att det är så svårt med hälen...är det svårt?

  Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 7. Tack för kommentaren! Då skall jag skriva upp ett par raggisar på min to-do lista;) Håller på med små barnvantar nu och det skulle vara så sött med matchande sockar;)

  Hör av mig om jag råkar i stock-trubbel;)
  Ha en trevlig kväll!
  //M

  SvaraRadera
 8. flådiga raggsockor med guldkant och allt!

  SvaraRadera
 9. vad fina raggisarna blev! Och härligt med guldtråden, lite bling bling skadar aldrig! kram och ses ikväll.

  SvaraRadera
 10. Läckert med guldkant - kul kombination raggsockor + lyx, liksom.
  Och visst är det alltid härligt med inspirerande garn!

  SvaraRadera
 11. Halloj, här var det mycket fint att titta på som vanligt. Måste berömma dina dynor i yllebroderi. Fantastiska!Jag är helt såld på färg på svart bakgrund just nu.
  Trasmattorna var också häftiga. Jag spar en bild i inspirationsmappen om det är ok. De har allt som jag är dålig på - blanda många färger. Jag är så feg. Må så gott, Viktoria

  SvaraRadera
 12. Hej igen, jag har länkat till dina randiga raggisar på min blogg! Jag tyckte de var såå fina. Hör av dig om det inte är ok, då tar jag bort länken.

  Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 13. Det blir väl kul att ha ett par nya fräscha raggsockar att plocka fram till hösten. Fint med guldranden.

  SvaraRadera
 14. Håller med alla ovanstående - mycket läckra sockar, enkelt men effektivt! Kommer troligen göra något inspirerat av dessa, passar lilltjejen utmärkt!

  SvaraRadera
 15. Åh så härligt med guldglittrande raggsockar *dreglar*

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!