Vantar á la sten, fräken och himmelEtt par tovade vantar i naturens finaste färger. Det är en kille som ska få dem så jag måste anstränga mig något mer med att tänja ut dem för som de är nu sitter de som en smäck på mig. Ni skulle sett vad små de var nytvättade. Annars brukar jag köra dem två eller till och med tre gånger i maskinen innan de blir lagom, men inte denna gången. Ser ni att jag använt en Eucerin-pumpflaska att tänja på? Alla sätt är bra utom de dåliga!

Mönster från Linn >>Jag jobbar i Abisko nu och var inte förberedd på den utetemperatur på två grader och att jag skulle bo i en dragig stuga med kallt golv. Vad gör man? Jo knatar iväg till Abisko minimarket och hittar ett par fina och kanonmysiga knästrumpor i ull. Nu är jag varm och temperaturen ute har stigit till 10 grader.

Tusen tack för tipsen om folkdräkten. Jag ska ringa till Hemslöjden i Skåne och höra vad de säger, men jag är tveksam till att de kan förmedla någon kontakt. Eftersom jag jobbat i kaféet där i två somrar så har jag ganska bra koll på dem. Annons på blocket är en annan utväg.

10 kommentarer :

 1. Jättehärliga vantar! Fina färger!

  SvaraRadera
 2. Hej, kul att du tävlar hos mig. Glöm inte bara att länka från din blogg!!

  SvaraRadera
 3. Finafina vantar, h]arliga f]arger och tjusiga ben!

  Anna

  SvaraRadera
 4. Hoppas du känner dig lite varmare nu!

  Vilka mysiga vantar... men vilken svår konst det verkar vara att tova i maskin? Att aldrig veta säkert vad som kommer ur trumman när det är klart...

  SvaraRadera
 5. Snygga vantar, och vad smart att tova dem så de blir lite mer "vindtäta" Nu ska vi bara komma på vad som gör stickade vantar vattentäta också... För det vore en finfin uppfinning. Tycker väldigt mycket om att kika in här, alltid inspirerande. Nu ska jag sätta på mig ett par yllesockar jag också..
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Hej! Jag har ett dräkttips till. Fick tag på en moradräkt för ett tag sedan på auktion. Många auktionshus har hemsidor nu för tiden där de lägger ut bilder på alla utrop några dagar före auktion. Man behöver inte vara på plats heller utan kan bjuda via telefon. På Hammarö auktionsverk här i Värmland är det med nån hembygdsdräkt varje gång. De kommer i många fall med i dödsbon. Kanske kan du hitta någon bra auktion nere i Skåne.
  Än en gång lycka till!

  Johanna

  SvaraRadera
 7. Abisko? Det er jo like i nærheten her det. :)
  Med temperaturer ned mot null, passer det jo fint med lester og tykk strømpebukse.
  Ønsker deg en fin helg.
  Klæm fra Susanne

  SvaraRadera
 8. Du har en award på min blogg som väntar på dig...

  SvaraRadera
 9. Vackra vantar!

  Brickorna är på väg. Jag har mailat också, emn skriver här också...

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!