Små små mormorsrutor / Tiny tiny granny squares

IMG_7187 IMG_7188
IMG_7185 IMG_7184
IMG_7190
IMG_7189
Till att börja med vill jag ge ett stort varmt tack till alla gratulationer jag fått! Dessvärre la sig glädjen när verkligheten kom över mig och jag började tänka igenom vad tjänsten. Många frågor snubblade genom mig och blandades med rädsla för att flytta tvärs över Atlanten. Att svara på frågorna ärligt utan att blanda ihop dem med rädsla var verkligen inte det lättaste. Slutligen valde jag att tacka nej till doktorandtjänsten eftersom det var en tjänst vars ämne inte är sådant som jag brinner för, och jag sökt tjänsten på vinst och förlust då min fd chef på forskningsstationen i Abisko rekommenderat mig den.
Tillbaka till handarbetesvärlden…
För någon månad sen fick jag en snilleblixt, jag skulle virka små mormorsrutor till örhängen som jag kan sälja. Jag hade inte sett någon annan göra det tidigare och trodde att jag kommit på något unikt. Jag satte genast igång att virka!. Döm av min förvåning när jag samma vecka tittade in hos Okej då; hon virkade också mormorsute-örhängen som hon säljer i sin affär. Attans. Ingenting är nytt under solen. Nåja, eftersom jag inte tänkte sälja mina på bloggen utan lämna in dem i en lokal butik så konkurrerar vi ju inte. Igår gick jag till butiken för att visa mina örhängen och fråga om de ville sälja dem. Glad blev jag för de tog in dem på en gång.
To make a long story short – I turned down the phd position that I was offered. The project just didn’t interest me enough.
A month ago or so I had a flash of inspiration – I was gonna crochet tiny granny squares and make them into earrings. I’d never seen it done so I thought that I had come up with something unique. I started crocheting! Surprise surprise when I, during the same week, visited Okej då and found that she was doing the exact same thing and selling them at her shop. Shame. Nothing is new under the sun. Well, since I was planning to sell mine at a local store and not on my blog I thought that we wont compete. Yesterday I went to the store to show them my stuff and to ask if they wanted to sell them. Happy me, ‘cause they took them in right away.

8 kommentarer :

 1. Tror du gör rätt i att följa din magkänsla!

  Men vilka söta örhängen! Attans att jag inte har några hål i öronen!

  SvaraRadera
 2. dom ser jättefina ut!! Våriga! Jag har inte promotat mina så mycket och funderar väl oxå på ngn lokal affär =) men vi har inte samma stad va? ;-)
  Annars har jag ju sålt på hantverksmässan i brunskog tidigare, men där gick stickmarkörerna bättre än poppiga örhängen ;-)

  Lycka till med försäljningen!
  /janette

  SvaraRadera
 3. De var fina och... små! Modigt av dig att gå på magkänslan och säga nej till din doktorandtjänst! Bra att du blir kvar och skriver här!

  SvaraRadera
 4. Har oxå gjort mormors rute örhängen som blev klar för nån vecka sen, hade inte sett nån göra sånna heller förens nu när jag såg dom på din blog, och otroligt nog hade vi lyckats lägga in bilder på dem samma dag.

  men dom blir ju fin fina =)

  mvh emma

  SvaraRadera
 5. Tänk att det blir sådär ibland...men det är väl ett tecken på att det ligger rätt i tiden, att flera börjar göra saker samtidigt. Så länge man inte medvetet plagierar så är det väl ok?

  SvaraRadera
 6. Jag blev så glad när jag såg dina små söta mormorsrutor:) Tänk vad mycket man kan göra. Bara fantasin sätter gränser.

  SvaraRadera
 7. Makiato - ja eller hur, det är otroligt svårt att vad som är plagiat o inte. Momorsrutor kan ju ingen ha patent på, och som du sa, att när något är i tiden så är det lätt hänt att många skapar alster som är lika varandra.

  SvaraRadera
 8. Underbart söta och en härligt inspirerande blogg! Diskuterade detta med mina vänner för någon dag sedan, då jag sprang på dessa örhängen i en liten garnbutik i Kalmartrakten, och var tvungen att visa upp det på något sätt på bloggen, jag lånade 2 av dina bilder och länkar såklart till dig vid dem, är det ok? Annars tar jag givetvis bort dem omedelbart!

  Tack för en supermysig blogg som jag givetvis kommer att fortsätta följa!

  Kramar
  Malin

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!