Sy en hållbar kasse! / Sew a sustainable tote bag!

kasse1 kasse2 kasse3 kasse4 kasse5

Sy en hållbar kasse! Ett projekt och en blogg av Norrbottens läns hemslöjdsförening och Länshemslöjdskonsulenterna. En tygkasse som är helt och hållet handsydd och av gamla textilier. För ett tag sen fick jag två kassar fulla med tyger av mammas sykurs-kompis (hon hade rensat ut i sitt tygförråd). Det var dukar, kökshanddukar, broderade servetter mm som jag nu slaktat. Lite hafsigt sydd; det tycker jag bara är charmigt, och passar stilen på min kasse.

Sew a sustainable tote bag! It is a project and a blog by Länshemslöjds-
consultants and Norrbotten County Crafts Association. The consultants working in these Craft Associations all over Sweden are educated within craft and they work at a regional level to preserv local knowledge, know-how, and actual old craft.

I sewed my bag (completely by hand) out of old fabric that I had got as a gift from my moms friend. The bag is an old kitchen towel and the applications are made of table clothes and embroidered napkins. I made it slatternly because I think it’s charming that way, and that it suits the style of my bag.

11 kommentarer :

 1. Så fint det blev att ta vara på alla fina gamla textilier! Inspirerande!

  SvaraRadera
 2. Verkligen kul idé och den blev jättesnygg!

  SvaraRadera
 3. Vilken rolig och glad kasse!

  Har också sett det där projektet, och får jag bara lite tid över ska väl även jag kunna sno ihop ngt av sånt som finns här hemma. Initiativet är ju kanon!

  SvaraRadera
 4. ooooh I LOVE LOVE LOVE the bag :)

  SvaraRadera
 5. Vilken jättefin kasse. Jättefint och fiffigt att fylla några rutor med rutor. Jag gillar den mycket!
  Har du fodrat den något? Eller håller det bra ändå? Tänker på mina gamla handdukar att de är rätt tunna...
  Superfin! Tummen upp!

  SvaraRadera
 6. Vilken superfin kasse! Nu fick jag verkligen sommarkänslor!

  SvaraRadera
 7. Oj oj vilken läcker skapelse! Jag hivade just iväg tre kassar med div textiler från min mor till erikshjälpen idag, kanske var lite dumt.. ;) hehe..

  Kraaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 8. För ett antal år sedan hade vi bestämt oss för att åka till marocko med fem barn. Hur gör man det när man håller nere föräldrarpenningen under minimumuttag per vecka? Vi började skriva upp ALLT vi köpte för att se om vi kunde lägga om vår ekonomi och spara pengar lite snabbt. Första månaden gjorde vi inga förändringar, ville bara hitta våra såll.

  döm till vår förvåning när vi insåg att i köpte kassar i handeln för ca 200 i månaden bara för att vi köpte en påse när vi ändå var och handlade. Påsar som sedan tjänstgjorde som soppåsar. Vi slängde altså bokstavligt talat ett par hundra spänn på tippen varje månad bara pg lättja och obetänksamhet. Och då har jag inte ens vägt in miljöaspekten i det hela. Kan väl säga att vi hastigt gjorde om våra vanor i det avseendet!

  Ni som köper påsar i butik, varför inte skriva upp hur många det går på en månad?

  Får jag göra lite egenreklam i din blogg? (skäms lite, men jag måste ju få ut det i bruk; annars finns det ingen mening med att jag vaskar fram gamla obrukade lager!) så sitter jag på en jättehög med provbitar textil från 60-70-talet, inte stora men inte heller oanvändbart små. Många av dem hur läckra som helst, till ex lapptekniker, varför inte som här i kombination med kökslinne och liknande, som måste vara ett SUPERHÅLLBART material!

  SvaraRadera
 9. Grymt snygg! Gillar extra mycket att du sytt hela för hand.

  SvaraRadera
 10. herrejesses så himmla himmla fin!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!