Tid / Time

Lejon

Lejon

Ibland frågar kompisar hur lång tid det tar att brodera yllebroderi. Jag brukar svara en blomma per kväll, vilket för mig innebär mellan 1-3 timmar, så tja, du förstår att det inte är ett jätteexakt mått precis. Men nu har jag ett nytt tidsmått. På tåget hem från Abisko broderade jag detta lejonet  (fyi; Lejonet representerar brudgummen). Jag började brodera ganska direkt efter att jag klivit på tåget vid ett-tiden, och klockan nio på kvällen när tåget gled in på perrongen i Vännäs så var lejonet helt klart. Cirkus åtta timmar alltså.

Nu har jag broderat en tredjedel av hela dynan. Det är snart ett år sen jag  köpte den, och jag trodde att den skulle vara klar vid det här laget. Hmm, något säger mig att jag har haft en hel del annat för mig förutom att brodera yllebroderi.

Friends sometimes ask me how long time it takes to do woolen embroidery. I usually tell them one flower per night, to me that’s something between 1-3 hours, so you know it’s not exactly a precise measure. Now, I’ve have a new measure. On the train home from Abisko I started working on this lion (fyi – the lion represents the groom). I got on the train about one o clock pm, and as the train entered the platform at nine o clock pm, in Vännäs, the lion was completed. About eight hours, that is.

A whole year has passed since I bought it. And I’ve only finished a third.

15 kommentarer :

 1. Lots of hard work and time...But it will be worth it...a work of art it's beautiful.
  LOVE PEACE enJOY
  Julie x

  SvaraRadera
 2. Man får tänka att "tid är de enda du har".
  Jag tror det var Bodil Jönsson som sa det.
  Eller: Vad är tid i förhållande till alla fina underbara tankar som går igenom ditt huvud när du broderar?
  Eller tänk på värdet av den ro du får i sinnet endast för att du tog dig tid att långsamt sjunka in i ditt arbete och sedan låta tiden bra rinna iväg?

  SvaraRadera
 3. "Att brodera, det är att fånga upp tid som annars försvunnit." Sagt av en manlig konstnär jag glömt namnet på, men en fin tanke tycker jag. Dina yllebroderier är fantastiska. Jag skulle gärna lägga mer av min tid till att brodera!

  SvaraRadera
 4. Imponerande! Och snyggt blir det! Hur bestämmer man hur man ska lägga de olika fälten av broderi åt olika håll? Finns det med på mönstret eller gör man det efter eget huvud?

  SvaraRadera
 5. Är det schattérsöm jag ser? The stitch from hell, jag fick inte kläm på den på yllebroderikursen. Jag behöver nog åka mer tåg och öva på att schattéra. Broderiet är redan super!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 6. Bra sagt Kråkspark och Textil stil!

  Ni kanske tror att jag tycker att det tar FÖR lång tid när jag skriver som jag gör, men det tycker jag inte.

  swedishhouse: thanks, it's soo worth it!

  MiA: Det finns ett mönster som jag går efter, jag kan visa det nästa gång jag bloggar om yllebroderiet.

  miaring: Nä, det är ensidig plattsöm. Men jag håller med om att schattérsöm är ett svårt, helt klart det svåraste av alla. Kul att du kommenterar på just det för det skrev jag i ett tidigare inlägg: http://mednalochtrad.blogspot.com/2010/01/yllebroderiet-ar-langsamt-pa-gang.html

  SvaraRadera
 7. Eller att yllebroderi inte är något för de otåliga? Jag har precis påbörjat mitt första någonsin. Det kommer nog också att ta sin tid, fast det känns inte som det gör något.

  SvaraRadera
 8. Visst tar det tid att brodera, men vad fint det blir. Hoppas få se hela dynan när den är klar.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 9. Galet fint!!!
  du har väl läst nyaste numret av hemslöjden?

  SvaraRadera
 10. Precis som Mamma P tänkte jag på dig igår när senaste Hemslöjden damp ner i brevlådan. Om du inte har tidningen så är det ett temanummer om broderi med ganska stor tyngdpunkt på just skånskt yllebroderi.

  SvaraRadera
 11. Mamma P & Tyg och otyg - Ja jag har koll på att det är ett broderinummer, jag har väntat på det sen i våras :) Men jag prenumererar inte så jag måste ta mig till tidningsaffären. Den som väntar på nåt gott...

  SvaraRadera
 12. Men vackert blir det! Du har väl nya numret av Hemslöjden?
  /Lina

  SvaraRadera
 13. Så fint! Ibland känner jag att det går på tok för sakta att yllebrodera, det finns ju så myckert vackert man vill sätta på pränt med nål o tråd lixom, men samtidigt är ju det charmen med broderi - att det är så stillsamt och inte skyndar sig:)

  SvaraRadera
 14. Allt tar sin lilla tid. Vad duktig du är på att brodera, jag blir så imponerad!

  SvaraRadera
 15. Jättevackert!

  Vilken symbol representerar bruden?

  Tacksam för svar! lina@linanaas.se

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!