Elefanten / The Elephant

elefanten

elefanten

När jag fick syn på den lysande räven, då visste jag att det skulle bli en av årets (eller ja; förra årets) julklappar. Mönstret på elefanten kommer från en gammal mönsterbok med gosedjur som jag bläddrar i då och då. Det var där uppförstoringen kom in i bilden. Istället för specialstärkning som användes till räven så använde jag trälim blandat med vatten. Det blev endel fixande och trixande för att den inte skulle fastna i underlaget som den vilade på medan den torkade, samtidigt som tyglagren inte skulle klistras ihop. Den klarar faktiskt att stå helt på egenhand - benen viker sig inte, men jag har ändå stoppat syntetvadd i dem för att få mer stadga. Det som lyser är en julljusslinga.

When I in the middle of November saw this electrified fox, I knew it would be one of the year (well, last years) christmas gifts. This is where the enlargement came into the picture. Instead of starching it with some special liquid like the one for the fox, I used wood glue mixed with water. It was some fixing and trickery so it would not stick to the material that it rested on while it dried, and the layers should preferably not get glued together either.

9 kommentarer :

 1. Men gud vilken rolig idé! Gjorde du likadant med stoppningen, alltså stoppade den först, penslade på limmet och tog ur stoppningen sen?

  SvaraRadera
 2. Å, va snyggt! Tjusiga lampor kan man aldrig ha för många av.

  SvaraRadera
 3. Haha, hur fin som helst :)

  SvaraRadera
 4. Vilken fin ide! Du är då allt pysslig du!

  SvaraRadera
 5. Tyg och otyg. Jag stärkte den i två omgångar.Jag gjorde som du beskriver i omgång 2. Först så hade jag doppat hela elefanten i limvatten och låtit den torka liggande platt.

  Alla andra. Tack :)

  SvaraRadera
 6. Åh vilken bra idé - och vilken fin elefant det blev :D! Gott nytt år på dig, vi ses om en vecka!

  SvaraRadera
 7. Åh jag blev alldeles kär i elefanten... Jag har en speciell dragning till det djuret av någon anledning och denna var verkligen jättefin! :)

  SvaraRadera
 8. Vilken underbar elefant! Och vilken fin blogg!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!