I botten på korgen

Korgbotten

rottingkorg

rottingkorg

Har ni provat att fläta korgar i rotting nån gång? Ruskigt roligt är det! I min korg huserar skorporna. På Slöjdhuset där jag flätade denna har de ju tillgång till ALLT, material, redskap, inspiration – you name it. Men var man köper rotting visste de inte riktigt. Slöjddetaljer har rotting, men det kändes lite dyrt. Eller? Nån som har koll? Svårgooglat är det också. Gissa vilka sökträffar ordet ‘rotting’ ger?

I’m awfully proud of my first ratan (wicker?) basket. Now I’m eager to do more and learn more. I bought this plastic basket because I find it fascinating how the same technique is used no matter if we’re talking low budget asian industry or swedish peasant society.

plastkorg

plastkorg

I samma veva som jag flätade min första och enda korg i rotting så sprang jag på denna plastkorgen. Den kostade några tior och är säkert flätad i något asiatiskt land. Jag tyckte att bottnen är så himla fiffigt flätad.

7 kommentarer :

 1. Men wow! Du verkar behärska de flesta pyssel/slöjd/hantverkstekniker! Otroligt impad!

  SvaraRadera
 2. Himmel vilken snygg korg! Det skulle man aldrig ha trott, att det där var ett förstlingsverk. Rotting har jag inte testat, men jag erkänner villigt att det började klia i fingrarna direkt... :)

  SvaraRadera
 3. Vilken snygg korg! Undrar om det är som att fläta i pil?
  har de haft en kurs i denna teknik nu? Tänk vad mycket skoj det finns att hålla på med....nu är jag på gården i norr....
  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 4. Vackert! Tänk vilken vardagsskönhet hantverk ger oss! ... både att titta på, ta i och arbeta med.
  ha dett gott!

  SvaraRadera
 5. Snajdigt att fläta sin egen korg måste jag säga!

  SvaraRadera
 6. Jag har aldrig testat det, men det ser kul ut. Finns så mycket jag skulle vilja testa på här i världen, blir nästan frustrerad av det ibland - att jag inte hinner med allt jag vill nu med en gång =)

  SvaraRadera
 7. Hej!

  jag har en jättegammal bok om rottingarbeten. Jag har länge velat prova detta hantverk själv och nu har jag bestämt mig!

  Och precis som du äger, det är helt omöjligt att googla och jag hittar ingen försäljare alls, av rottingtråd.

  Har du hittat något själv?

  Mycket tacksam för svar! :)

  Mvh
  Sandra Hällsten
  hell_sh@hotmail.com
  http://sanktismira.blogg.se/

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!