Krympburk

krympburk

täljspån

krympburk

Jag gillar verkligen att tälja. På hårdslöjdskvällarna på Slöjdhuset får du låna både bra knivar, täljhästar och andra nödvändigheter. Precis i min smak! Säger jag och försöker drar dit alla jag känner. Hitintills har jag gjort det här fatet och en krympburk. Surolle.

Oh how I like carving. Lucky me, because close to where I live there’s an event once per month where you can carve all you want. Perfect for me that doesn’t have a forest in handy. Surolle is a carving man.

6 kommentarer :

 1. Snyggt! Jag plockade in några pinnar i höstas som jag skulle tälja på men det blev aldrig av. En täljarkurs vore något. Du verkar kunna allt om det mesta när det gäller hantverk.

  SvaraRadera
 2. Vad roligt ,hade ingen aning om vad en krympburk var för något men nu vet jag :D

  SvaraRadera
 3. Hade mina aningar om vad en krympburk är men blev ju tvungen att kolla upp lite extra nu - och oj, vilken spännde teknik!
  Det känns alltid lika roligt när man uttnyttjar materialets egna egenskaper! :)

  SvaraRadera
 4. Kul att kunna lära ut något till mina redan så kunniga bloggkompisar!

  SvaraRadera
 5. Tälja! Tror verkligen att det är superkul med rätt trä och rätt kniv! Ska testa vid något tillfälle!

  SvaraRadera
 6. Visst är det roligt att göra krympburkar? Har gått där och lärt mig hur man gör dem så att jag kan fixa sådana när jag är på gården i norr och har tillgång till hur mycket färska träd som helst (på sommaren då ju)....eller också tar jag en bit ur frysen. Jo om man vill ha färskt trä mitt i vintern så sågar man av lämplig bit och lägger in i frysen...det fick jag lära mig på kursen då...

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!