Gå på yllebroderikurs!


Tjoho, i höst kommer jag att hålla tre kurser på slöjdhuset i Stockholm; två stycken i skånskt yllebroderi och en i grannlåtsbroderi. Jag har väntat och väntat på att kursprogrammet skulle komma ut så att jag fick berätta om det på bloggen. Och nu är det äntligen här. Yllebroderikursen som Eva Berg höll i våras blev snabbt full, så om du är intresserad så är det bäst du skyndar dig.

Skånskt yllebroderi – grundkurs
17–18 september och 26–27 november, kl 9-16

Kursen ger grundläggande kunskaper, genomgång av stygn, bottensömmar, material och mönsterformer som förekommer i tekniken. Du får också lära dig att överföra mönstret till tyget. Elin Jantze är född i Skåne och har lärt sig tekniken av traditionsbärare. Hon har också gått som lärling hos Eva Berg som är brodös och butikschef på hemslöjden i Landskrona.
Max: 12 deltagare
Lärare: Elin Jantze
Kostnad: 1 200 kr (18 lektioner)

Grannlåtsbroderi och bling-bling
Två måndagskvällar: 10 oktober och 17 oktober kl 18–21
En inspirationskurs för dig som längtar efter att gå lös på pärlor, band, paljetter, spetsar, garner och frodiga tyger och färger. Vi gör börsar, mobilfodral, små tygväskor eller något du själv önskar. Elin är född i Skåne och har ägnat många år åt Skånskt yllebroderi och fritt broderi. Hon är utbildad slöjdklubbshandledare och leder broderikaféet på Kulturhuset i Stockholm. Både för nybörjare och mer erfarna.
Max: 12 deltagare
Lärare: Elin Jantze
Kostnad: 700 kr (8 lektioner)


Grannlåt!

9 kommentarer :

 1. Var håller ni hus? Stockholm, antar jag?

  SvaraRadera
 2. I so wish that I lived in Sweden so I could take your embroidery course.

  SvaraRadera
 3. *fniss
  redan anmält mig till bling blinget
  ;-)

  SvaraRadera
 4. Stockholm ja, sorry glömde skriva det.

  Pysselfarmor: ja hurra!!

  SvaraRadera
 5. Ja det verkar roligt !!=)

  SvaraRadera
 6. Var kan man anmäla sig ?

  SvaraRadera
 7. Eva - här är länken till anmälningssidan http://www.webbhotell.sll.se/sv/Lanshemslojdkonsulenterna/Kurser-och-inspiration/Kursutbudet-hosten-2011/Sticka-livikavantar/

  och här är länken till kursutbudet http://www.webbhotell.sll.se/Lanshemslojdkonsulenterna/Kurser-och-inspiration/Kursutbudet-hosten-2011/

  SvaraRadera
 8. Sorry och tack - såg ju sedan att länk fanns - anmäler mig givetvis, kul

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!