Plåtslöjd :: Tin craft

kapsylblommor

Plåsslöjd är en ganska ny företeelse för mig. Jag köpte en ny sax speciellt för ändamålet, och det är väldigt roligt. Klippa klippa, testa olika kombinationer. Och så får man samla på skrot, leta i återvinningslådan i smyg på jobbet. Bara det är ju kul! Än så länge har jag bara gjort blommor, men jag är spekulant på en nittång så jag kan fästa ihop grejer. Möjligheterna är oändliga.

Tin craft is kind of new to me. I bought a new pair of scissors just for this purpose. And it’s so much fun. Cut cut and test how the different colors come together in  flowers. So far, flowers is all I make, but it’s som much fun that I’m already thinking about buying a rivet punch (is that what it’s called? –I just translated from swedish!!). The posibilities are never-ending!

9 kommentarer :

 1. Köp en nittång så fort du kan tycker jag! Nog för att det är kul att klippa också, men det ger onekligen det hela en annan dimension av rolighet när man kan nita ihop saker snyggt också. :)

  SvaraRadera
 2. Det ser jätteroligt ut. Har själv aldrig provat plåtslöjd. Det verkar vara så vasst och hårt.Men man kanske skulle prova ändå för man kan ju göra så roliga grejer.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker plåtslöjd verkar himla skoj och jag kan tänka mig att barn skulle gilla det också. Tänk att få leta skrot och göra kul grejer av det. Hur lär man sig? Trial and error? Eller har du någon rolig bok att tipsa om?

  SvaraRadera
 4. Nittång har jag, men den får du inte låna ;-))
  har tittat i caféets skräpskåp varje dag förra veckan - inga bra burkar än där...jag tänkte att jag ska fråga nu så kanske jag har med ett hundra burkar till på torsdag !?!?!! (skämta bara)...

  SvaraRadera
 5. Ah, tack alla!!! Jag älskar att bli påhejdad till att köpa nya roliga verktyg.

  Ida - jag tar dig på ditt ord och ska inhandla en i veckan. Vad har du för märke på din? Vad tror du om den på clas ohlson? Finns på Slöjddetaljer också.

  Toktova - Det finns lite tips i Småslöjd-boken som nyligen kommit ut på hemslöjdens förlag. Men bäst är att bara prova o köra. Bra verktyg är att rekommendera!

  Pysselfarmor - haha, ja hundra burkar är nog för mycket till och med för mig!! Jag har en restaurang vid jobbet som kan ge mig burkar om jag frågar snällt.

  SvaraRadera
 6. Jag köpte min på Jula, Clas O är ungf likvärdig. Den är ok och inte dyrare än att det går att köpa en ny om man skulle "Slita" ut den.
  Jag har lärt mig att det är noga att använda rätt storlek på munstycket för niten, det förlänger livslängden på tången.
  Ha så kul och det finns faktiskt workchops och kurser i plåt/återbruksslöjd.

  SvaraRadera
 7. Åh vad roligt. Jag har börjat lite men har bara köksgolvet att arbeta på. Köpte plåtsax på Claes Ohlsson men den har väldigt stort grepp för en kvinnohand. gick inte så bra för mig. Kostade ca 80 kr. Sen hittade jag en i en järnhandel för ca 250 kr. Mycket dyrare men lättare för mig att använda. Den har kortare och skarpare skär också.

  SvaraRadera
 8. Min är också från Clas Ohlson. Jag har den billigare varianten, en sådan som man köper tillsammans med nitar i olika storlekar för 99 kr (den kommer också upp på bild när man klickar på din länk).
  Använder den iofs inte så jätteofta, men jag har haft den i några år och haft den med på slöjdklubben och andra barnaktiviteter och lånat ut den lite så, och den har hållit bra. Ser att den du länkar till är dyrare, kanske är det det vridbara huvudet som gör det, fast det är inte nåt jag känt behov av heller (eller rättare sagt, inte vetat att det fanns). Så jag kan rekommendera den jag har, om du vill komma lite billigare undan!

  SvaraRadera
 9. Den enes skrot är den andres hantverksmaterial! <3

  Har du hittat ngn bra sax? De stora plåtsaxarna tycker jag är lite väl stora och klumpiga om man ska klippa småsaker, medans de vanliga kökssaxarna är lite väl klena...

  (och ja! Kke är det nåt sånt här vi ska passa på att pyssla nu när det är höstlov och vi är hemma både jag och alla barnen?!)

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!