Vanten :: the mitten

vanten

Eh just det ja, en vante var målet. Om jag inte repat upp och stickat om mudden fem gånger skulle jag väl vara färdig vid det här laget. Jag är nog sveriges ojämnaste vantstickerska, ibland blir det för hårt och ibland för löst stickat. Jag hoppas att de blir slätare om jag sköljer upp dem och sådär.

Right, eh, the mittens. If I hadn’t  knittet and unknitted the cuff I’d be done by now. The outcome doesn’t make me that happy at all. I’m probably the most uneven knitter in Sweden, sometimes it’s too tight and others too loose. Sigh.

6 kommentarer :

 1. Men nog brukar väl en rejäl blockning få fason på det mesta? (eller det är min förhoppning iaf när jag inom kort ska ge min in på tvåfärgsstickning för första gången. Har en föraning om att allt inte kommer att vara helt jämt till en början...)

  SvaraRadera
 2. Vet inte vilket garn du använder, men det ser ut som ett kan jämna ut sig ordentligt vid blockningen. Det kan bli jättestor skillnad vid tvåfärgsstickning, men man lär sig vilka garner som är "snällast". Hellre för löst än för hårt stickat är min erfarenhet, vid blockningen kan det lösa liksom fyllas ut, men för hårt stickat kan vara svårt att fixa. Ser fram emot att se vante nr 2 i det fina mönstret så sticka flitigt :)

  SvaraRadera
 3. Som sagt, lite blockning brukar lösa det mesta av ojämnheter!
  Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Det ordnar sig när du blockat. Snygga är de!

  SvaraRadera
 5. Ah grymt, jag hoppas att det blir som ni säger. Mina andra gotlandsvantar blockade jag inte, men de har slätat ut sig med tiden.

  Camilla - vad brukar du använda för garn till tvåfärgsstickning?

  SvaraRadera
 6. Jag är inte så himla van stickerska, men om jag har förstått det rätt så är blocka lite jobbigt. Man blöter ner, spänner upp, och låter torka. Det tar ju skitlång tid.

  Snabbare funkar det om man gör som jag brukar göra med nystickade vantar. Jag blöter ner en kökshandduk ordentligt, vrider ur, lägger över vanten som är så utslätad som det går, och stryker med strykjärn på varmaste (men inte så länge att handduken blir torr). Det blir helt otroligt platt och mjukt och fint. Och fort går det.

  /Fia

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!