Lövets slutspurt

prickar
Lövet ska in om två veckor och den senaste veckan har jag haft förbud på allt handarbete som inte rör lövet. Broderiet blev klart på broderikaféet precis som jag ville. Längs med ramen har jag nu borrat hål och motsvarande hål finns på lövetbroderiets fram och baksida. Flera kvällar har jag helt enkelt suttit och sytt langettstyng runt de hål som jag knipsat ut med håltång. Inte världens roligaste arbete precis, men nu är även det klart. Ramen har jag slipat och målat matt svart. Slipningen lämnar nog en del till övrigt att önska för det var inte precis jämnt och fint till att börja med. Men det är ju innehållet som räknas. Säger vi. Det enda som återstår är att köpa något slags svart snöre, helst i tyg för att binda ihop broderiet med lövet. Jag tänker mig ungefär som tunna, runda gamla skosnören. Kan ni komma med nåt tips om vad jag kan använda?? Jag förstår at min beskrivning är ungefär lika klar som korvspad, men jag är verkligen i behov av tips!

9 kommentarer :

 1. Det finns en stor känd kjedja som säljer pyssel och börjar på Pand.... De säljer även en snodd på metervara tänkt att använda till smycken/makramé,eller kanske "taft"band är användbart. Fast att knyta ihop en massa skosnöten vore ju också läckert, det finns ju långa tänkta till kängor. Lycka till.

  SvaraRadera
 2. Vaxad bomullstråd? Finns bl.a. på ovan nämnda ställe.

  SvaraRadera
 3. Ja ovan nämnda material, makramésnöre är nog en bra ide eller skaffa svart mattvarp (men den är ju mkt tunnare)

  SvaraRadera
 4. tack för hälsningen och det var liiiiiiiitet (?) trögt i morse!
  Ja uj i helgen får jag lägga på ett kol i lövmakeriet!

  snören/band....Folkers Hornsgatan?
  ses torsdag!

  SvaraRadera
 5. Grymt, tackar ödmjukast för alla bra tips. Panduro får det bli i helgen. Annars tänker jag som Zandra att man kan tvinna mattvarp så jag får en tjockare tråd.

  SvaraRadera
 6. Vilket tålamod du har. Jag är enormt imponerad. :-)

  SvaraRadera
 7. Svart persiennsnöre? Men det känns kanske inte så bra med syntetmaterial till ett så fint löv...

  SvaraRadera
 8. Inte illa, inte illa! Ska bli så spännande att se hur det tar sig ut när det är klart!

  Jag tänkte också först på sån lite vaxad bomullssnodd/snöre som säljs för smycketillverkning, alltså inte sån tunn, som vaxad lintråd, utan den som liksom är flätad till en rund snodd och sedan vaxad - så ja, panduro låter som ett bra ställe att besöka i helgen! :)

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!