:: grönt som är gott ::

Jag blev sugen på att odla ärtskott eftersom det är många kaféer som har sånt på sina mackor. Det här är min första ärtskottsodling så det är väldigt spännandeatt se dem växa och mycket gott kan jag lova. När man ska koka ärtsoppa kan man passa på att ta undan lite av de blötlagda ärtorna. Två flugor i en smäll liksom, fiffigt tycker jag.

ärtor

1. Blötlägg 1 dl gula ärtor över natten (en grön liten rackare fanns med i mitt paket)

ärtjord

2. Häll jord i botten i till exempel en ungsform och lägg i ärtorna, täck med ett tunt lager jord.

ärtskott

3. Efter två veckor har du en ärtdjungel som du kan skörda. Tydligen ska man kunna klippa (ovanför nedersta bladen) ner den några gånger och de ska växa upp igen.

ärtskott2

4. Vackert är det också!

5 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Verkar ju himla smart det där.

    SvaraRadera
  2. Smart va! Jag har gjort på samma sätt med solrosfrön som jag tycker är mycket godare än ärtor.

    SvaraRadera
  3. tackar för tipset, lite närodlat grönt innan våren riktigt bjuder på primörer. Ska jag testa.

    SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!