:: till klättraren ::

talkpåse

talkpåsen

talkpåse

Min klättrande kompis tyckte att min kritpåse var himla fin så jag hejade ivrigt på honom att han också skulle sy en. Jag plockade fram stora tyglådan och symaskin och han bidrog med en gammal gore-tex-jacka som slaktades och blev till fodertyg. Han sydde ihop lapparna och quiltade dem på maskin, tyvärr hann han inte färdigt så jag sydde klart den åt honom. Samma modegenre som min egen kritpåse. Det är ungefär som att sy en tygkorg fast med ett foder som sys ihop med en dragsko. Inte så värst komplicerat.

Jag har kommit med förslag på vad han mer kan sy av hans slaktade jacka. Det finns massor med forum på nätet för friluftsmänniskor och förvånande många av dem handlar om hur man lagar och syr sin egen utrustning.

ps. Nu är jag tillbaka från Montreal! Med jetlag, tom plånbok och massor med fina minnen.

6 kommentarer :

 1. Ännu en snygg kritpåse! Kanske ska hålla span på kritpåsar vid Ågelsjön i sommar? Skulle vara kul att se en egengjord lysa upp berget. Bor bara 7 minuter därifrån så en och annan utflykt dit brukar det bli, även om det är sällan vi just klättrar.

  SvaraRadera
 2. Välkommen hem. Snygg kritpåse och helt rätt vad gäller att återbruka!!. Din vän måste vara mycket nöjd med resultatet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du det var helt överväldigande vad nöjd han var. Jag blev smått chockad.

   Radera
 3. Välkommen tebax - och vilken schyst kritpåse! Förstår att han blev glad och nöjd! :)

  SvaraRadera
 4. Snyggt! Jag behöver inte kritpåse för jag är ju så höjdrädd, men jag ska så småningom ge mig på att sy andra påsar....för stickningar :-))

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!