:: internationellt och hur coolt som helst ::

foto: IOV
Skylten uppskattades verkligen och de allra flesta IOV-arna hittade oss tack vare den. Många resenärer tittade undrande och leendes på oss och några få vågade sig fram och frågade vad vilka vi representerade. Var det kanske indianskt, eller något annat orientaliskt? Nej, en gammal bortglömd svensk tradition svarade vi då.

Ganska sliten efter en väldigt lång söndag dag och kväll på Arlanda fick vi belöningen i måndags. Liljevalchs som annars är stängt på måndagar öppnade sina dörrar för oss. Jämställdhetsministern Nyamko Sabuni höll ett fint invigningstal! Det var dräktparad med folkdräkter från alla världens hörn. Brasilien klassade in sig som mest spektakulär med en halvmeter hög hatt av påfågelfjädrar som stolt vajade hit och dit. Ägaren till hatten, en brasiliansk kille (på fotot ovan) sysslade med folkdans. Över huvudtaget var jag förvånad av hur coola och stolta alla var över sig själva och den kunskap som de har om sina traditioner. Fördomarna om att folkdans och folkliga traditioner är något töntigt borde begravas.

När måndagseftermiddagen led mot sitt slut och alla deltagarna hoppade på bussarna mot Tjörn ångrade jag bittert att jag inte anmält mig till kongressen så att jag också skulle få dansa till Ghanesiska trummor och Costa Ricas rytmer. Glada minnen från dessa två dagar sparar jag för framtiden.


foto: IOV

foto: IOV. Presidenten för IOV i mitten och Mia från Slöjd i Väst (som organiserat hela kongressen) i rött näst längst till vänster. 

foto: IOV. Jag fastnade så klart en stund vid broderi-graffitiduken tillsammans med
Costa Rica och Polen.


3 kommentarer :

  1. Vilket härligt folkdräktspotpuri där med alla olika nationaliteter samlade!

    SvaraRadera
  2. Vilken fantastisk dag/kväll detta måste ha varit - ett härligt minne för dig att ha!

    SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!