:: veckans yllebroderi III ::

galler

Det blir inte så mycket broderi just nu eftersom mina kvällar ägnas åt att förbereda och torka mat inför sommarens tre fjälläventyr. Frukt, bönor, quinoa, energikakor, allt möjligt kan man torka. Det är extra roligt för jag har lånat en torkapparat av en jobbarkompis, på nåt sätt är det roligare än att torka i ugn. Kanske är det bara nyhetens behag, så det gäller att passa på medan järnet är varmt. Nästa vecka åker jag till Härjedalen för en veckas ensamvandring och i augusti ska jag först två veckor till Abisko för att fältarbeta och sen ska jag ägna två veckor åt vandring med en vän i det orösade Sarek. Ni som hängt med ett tag vet att fjällen och särskilt Abisko betyder så mycket för mig. Härligt ska det blir, men det är mycket förberedelser.

Veckans yllebroderi är en flätade bottensöm. En sån här blommar i varje hörn blir det, grant och symmetriskt ska det va!

ps. Det är fortfarande roligt med bara fem färger.

ps 2. Det här var mitt femhundrade blogginlägg. Hurra för bloggen!

bottensöm

bottensöm

hörnblomma

15 kommentarer :

 1. Hurra för Elins blogg idag och hennes fina broderi - hurra hurra hurra hurrraaaaaaaaaaaaa!!
  :-))

  Fjällen är bäst - ja du vet varför det oxå!

  Torka mat har jag en liten bok om, men du kanske har nog med recept. Den är liten modern och fin inköpt bara för några år sedan.
  Maila mig din adress så skickar jag den eller oxå ses vi hastigast på central plats så att du får den i "näven"....//kram Gun

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp, fjällen är bäst!

   Bloggen tackar o bockar för de fina hurrningarna. Jag har faktiskt köpt en alldeles nyutgiven bok om att torka mat, så du behöver inte skicka din. Men tack snälla!

   Radera
 2. Grattis till dina 500 inlägg och tack för en härlig blogg!

  SvaraRadera
 3. så fint Elin!

  SvaraRadera
 4. Även här torkas det mat inför fjällresa. Inte för så långa strapatser, men dagsturer och kanske någon längre tur väntar familjen på 39, 38, 9 & 7 år.
  Och för att inte brodera så mycket tycker jag att broderiet växer snabbt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, vad kul att du också torkar mat :) Det låter ju härligt att få komma ut med hela familjen. Det blir stora strapatser för de små även om det inte är så långt!

   Radera
 5. Wow häftigt! Spännande med ensamvandring! Vore kul att se någon bild av den torkade maten också eftersom jag är ett sånt matvrak haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha, vi ska se vad som kan göras åt den saken. Torkad mat brukar inte göra sig så bra på bild. Den ser liksom bara förskrumpnad ut

   Radera
 6. Men jösses vad fint det blir och tack för fina illustrerande bilder ( måste testa genast ) och grattis till din fina blogg säger jag med !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, testa den är inte alls svår. Det enda du behöver tänka på är att trä nålen under garnet i gallret som ligger underst (rött) och över garnet som ligger över (blå)

   Radera
 7. Hej, grattis till 500:e inlägget.
  jag undrar vad det är för färg som du använder för prickarna till dina broderier?
  + Det är jätte inspirerande att läsa här och du gör helt otroligt fina saker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. när jag gör mina egna mönster så använder jag vanlig vit textilfärg, typ sån man kan köpa på panduro.

   Radera
 8. Grattis till bloggen! Och så otroligt fint broderi! Ha det så skönt i fjällen!

  SvaraRadera
 9. Tack, jag har funderat ett tag på vad jag skall använda för hittills så jag använt markerings penna (för sömnad) men den försvinner långt innan det är färdigt, vilket inte är så lyckat.

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!