:: en liten resårkanal gör hela skillnaden ::

trosor


När man umgås över generationsgränserna kan man lära sig ett och annat. Till exempel har jag nyligen lärt mig att man förr bytte ut resåren i trosorna när den blev utsliten. Det kunde man göra för trosorna var sydda med en resårkanal, precis som när man syr barnkläder. I samma veva som jag fick lära mig detta så gick vi igenom min farmors dödsbo och hittade ett helt gäng oanvända trosor. De måste vara köpta för länge sedan eftersom det står Made in German Democratic Republic, även kallat Östtyskland, på etiketten. Hon hamstrade på allt möjligt (ifall det skulle bli krig ni vet). Och tro det eller ej; trosorna har resårkanal. En liten resårkanal kan alltså förlänga livet på trosor. Tänk så mycket som man inte vet!

made in GDR German Democratic Republic

6 kommentarer :

 1. Haha, ja, tänk dessa gamla tanter, vad har de inte i sina gömmor? <3 Tänker du använda dem?
  Det känns ju dock som att tyget (kanske framför allt det i resårkanalen) borde bli utslitet tidigare än resåren, tror inte att jag varit med om att själva resåren är det som givit upp först på ett plagg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. hihi, ja eller hur. Jag har inte bestämt om jag ska använda dem, men de ser ju ganska tant-sköna ut. Kanske var bomullen bättre förr och resåren sämre?

   Radera
  2. Ja, de ser ju hur sköna ut som helst! Kanske lite väl hög midja, men det går väl att klippa av lite i toppen och sy en ny resårkanal.

   Radera
 2. Använd dom ! Vilka dyrgripar :) ser ju hur sköna som helst ut . Annars så vill jag ha dom ;)

  SvaraRadera
 3. hmmm så där såg alla trosor ut "förr"....även för små flickor, för sådana hade jag då när jag var något yngre ;-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du att du inte hade stringtrosor som barn, det var det värsta!

   Radera

Tack för din fina kommentar!