:: lilla bruddynan ::

bruddyna

Förra året när min syster förlovade sig då ritade och broderade jag en liten bruddyna till henne och hennes tilltänkta. Förutom att dynan var med på en utställning nere i Landskrona och att den fått följa med på yllebroderikurser så har den legat i mina gömmor. Syster gifte sig i smyg i somras så nu har jag broderat in årtalet på dynan och nu har dynan äntligen fått komma fram ur garderoben och flytta in hos de nya ägarna. Det verkade faktiskt som att min syster glömt bort att jag broderat kudden åt henne, vilken tur för mig för det gjorde paketöppningen roligare.

bruddyna

hörnan

baksidan

Baksidan är ett gammalt bolstervar och den knyts ihop med bomullsband. Hörnen pryds av vadmal i glada färger. Om man har designat en gungstol med yllebroderier som min syster har, så har ju dynan en given plats! Tyvärr blev fotot lite suddigt.

dynan


14 kommentarer :

 1. Fantastiskt vackert broderi! Den presenten är gjord av kärlek.

  SvaraRadera
 2. Åh, den är helt underbar!

  SvaraRadera
 3. Jättefin dyna, och systerns gungstol ser också helt fantastisk ut. Din dyna är så vackert monterad också - kan du inte ge tips på just montering vid något tillfälle? Knepigt, tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo visst, det kan jag göra. Jag har faktiskt börjat montera en dyna idag, så jag kan fota den. Just nu har jag packat ner den halvmonterad eftersom den ska vara med på kurs under veckan som kommer, men så snart kurserna är slut så kan jag fota och beskriva.

   Radera
  2. Tack! Jag håller utkik framöver.

   Radera
 4. Vilken härlig present, och vilket flyt där att den hade hunnit bli lite bortglömd - och de där fåglarna är ju så fantastiskt fina!

  SvaraRadera
 5. Det måste kännas jättefint att få en så fint broderad kudde av sin syster!

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar present. Tokfin!

  SvaraRadera
 7. Å vad jag gillar dina fåglar! Superhärliga färger också.

  SvaraRadera
 8. Superfin! Färgerna är bedårande.

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!