:: när det plastiga ersätts av vadmal och paljetter ::

insida stickfodral

insida stickfodral

Äntligen! Förra sommaren köpte jag ett set med stickor från knit-pro. Stickorna kom paketerade i en genomskinlig plastnecessär som ju fyllde sin funktion men tillförde inte så mycket mer än så. Nu har stickorna fått ett mer värdigt hem i ett stickfodral med grannlåtsbroderi. Förra hösten fick min syster ett broderat stickfodral, och då blev jag ju avundsjuk på hennes stickor och ville ha ett likadant. Därför blev det nya fodralet ganska likt det förra, komplett med en fågel inuti och allt.

stickfodral

insida stickfodral

Det kändes inte mer än rättvist att mina stickor också  skulle slippa bo i ett plastfodral. Ni kanske har sett hur de ser ut? Det påminner starkt om en necessär som jag hade min våffeltång när jag gick på mellanstadiet, eller typ en necessär som man förvarar papiljotter i.

baksida stickfodral

Prickarna fick komma tillbaka och gästspela eftersom jag saknade mitt löv.

broderi stickfodral

Broderiet växte fram i början av  hösten i samma period som jag gav en kurs i grannlåtsbroderi på Slöjdhuset här i Stockholm. Under några veckor så kändes det nästan som att det flödade broderi och inspiration ur mina händer. Jisses vad härligt det var! Nu när det är så mörkt på morgnar och kvällar och jobbet går i ett så känns handarbetet mer som en tillflyktsort; en trygg plats där jag vara utan att en massa människor stör.

insida stickfodral

broderi

20 kommentarer :

 1. Vilken superfin stickförvaring. Så inspirerande att ta upp sina stickor därifrån. Blir verkligen sugen på att försöka mej på att göra ett jag också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det! Då gör det inget att stickfodralet ligger framme och skräpar för det är ju fint att titta på.

   Radera
 2. Som vanligt när det gäller dina grannlåtsbroderier - härligt glatt och väldigt fint! Mina spetsar och kablar vrider sig av avundsjuka där de ligger huller om buller i en gammal neccesär... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. hihi, men du gjorde ju ett fiffigt fodral av mjölkpaket för dina strumpstickor, det var ju himla smart.

   Radera
 3. Åh så fint! Superduperfint! Bra inför 2013 också... då det ej är 2012 längre! ;-)

  SvaraRadera
 4. Vackert. Påminner muggar om att jag behöver ett fodral också. Helst ett där alla stickor och nålar får plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde väl gå att sy, kombinerat stickfodral och nålbrev liksom. Fast strumpstickorna får inte plats i mitt nya fodral, de bor kvar bland långstickorna

   Radera
 5. Fint!
  Mina knitpro bor fortfarande kvar i plastfodralet, men de skulle mycket hellre bo i ett så där fint fodral :)

  SvaraRadera
 6. Superfint! Mina stickor ligger i en tradig kartong. Har iaf tittat efter nån stor fin vas på loppis :)

  SvaraRadera
 7. Jättefint! Jag har ett hemsytt stickfodral, men inte alls så fint som ditt.

  SvaraRadera
 8. Åh så underbar den är!

  SvaraRadera
 9. Fantastiskt! Lyllo stickorna! Och lyllo dig! Tycker mycket om sättet på vilket du sytt fast dragkedjan och den mönstrade kanten där utanför. Önskar du vill visa hur du gjort det.

  SvaraRadera
 10. mmmm fiiiiint men det där får jag inte se i morgon (hmm idag ser jag klockan slog om just!!) på brodericaféet ...va? Eftersom vi inte får sticka där *fniss!
  Jag har packat "kokboken" om torkad mat nu!

  SvaraRadera
 11. Mina KnitPro bor också i det tråkiga plastfodralet. Men var har du kablarna? Och alla små pluttelipluttar? Grannlåtsbroderi, verkligen! Så vackert!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ett fack som man kan stoppa ner kablarna och de små påsarna med pluttar också, men de fick inte vara med på bild för det blev så fult o spretigt :)

   Radera
 12. Hjälp, vilket fint stickfodral! Verkligen ursnyggt :)

  SvaraRadera
 13. Jag dör vad fin!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!