:: prickning ::

prickmönster

I lördags var jag och klättrade. Vi har hela klättergänget haft ett ganska långt uppehåll under december och januari, när vi nästan inte klättrat alls. Så nu när vi börjar komma igång igen så känns det i axlar, armar och fingrar. I lördags körde jag och min kompis på och klättrade på vår maxnivå praktiskt taget hela tiden så på lördag kväll när jag kom hem så var jag rejält mör i kroppen. Det blev inte bättre av att jag bestämt mig för att prickningen till mitt nya yllebroderi skulle börjas och avslutas på söndagen. Nästan hela söndagen satt jag därför stilla vid köksbordet och prickade mönstret. Stel av träningsvärk i kombination med monotont arbete som gick ut på att krampaktigt hålla i sylen i flera timmar. Ack ack ack, sen var jag stel som en glasspinne och det knakade i lederna. Tur att mitt favoritträningspass går på söndagskvällar på Friskis så att jag kunde träna bort stelheten. Handarbete och träning är en vinnande kombination som jag inte skulle vilja vara utan.

prickmönster

Jag hann precis med att föra över mönstret på tyget innan det var dags för träning. Jag blev så taggad av att det äntligen var klart att jag tog några skutt och applåderade i min ensamhet. Tyvärr hade det vid det laget blivit så mörkt ute att det överhuvudtaget inte gick att ta ett vettigt fotografi.

Det var förresten några av er som skrev att det ska bli spännande att följa mitt broderi ända från början. Vet ni vad, jag tycker det är lika spännande jag eftersom detta bara är mitt andra yllebroderi som jag ritar själv. Denna dynan är dessutom mycket större än den förra, så ni kommer definitivt få följa med när jag våndas över färg- och stygnval. Hoppas att ni har tålamod med mig!

prickmönster

9 kommentarer :

 1. Vad spännande det kommer att bli! Färgval kan vara det allra roligaste men samtidigt det allra jobbigaste tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Hur gör du när du för över mönstret till tyget ?
  Ska bli spännande att följa dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du för över mönstret till transparant papper och prickar hål med en nål eller syl i pappret., tätt tätt Sen använder du det som en schablon och penslar med textilfärg.

   Radera
 3. ååååå vad jag är nyfiken! :-)

  SvaraRadera
 4. Vilken bra syl var hittar man en sån? Ser ut att bli ett stort broderi som sagt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är himla bra. Finns nog på svenska spetsar (den är till för att göra hål i spetsmönster). Jag köpte min på hemslöjden, den har märket Milward (coats) och heter syl

   Radera
 5. Jag följer dig med glädje genom arbetet med det här broderiet! :)

  SvaraRadera
 6. Med en symaskin kan man väl pricka mönster? Särskilt om man har en gammal nål eftersom det sliter en del på spetsen att sy i papper.

  /Lisaa

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.