:: stjärna stjärna ::

mobilfodral

Det gäller att montera ihop alla små broderier som kommer till världen. En liten lapp med en rosa-orange stjärna blev ett mobilfodral med en jäkla massa frans. Oproportionerlig kul kavelfrans. Romberna i stjärnan är klippta på fri hand så det blev litta snett och vint, men det kändes som att det inte gjorde någonting.

Min mobiltelefon gled ur (ett annat) mobilfodral och studsade ner för halva stentrappan för några dar sen. Kras sa det i glaset och skärmen blev svart, så hade jag ingen smartphone längre. Mindre än ett år hade jag varit smartphone-ägare, men oj så snabbt man vänjer sig. Jag får helt enkelt punga ut några tusenlappar och köpa en ny, för de verkar ju rätt hopplöst att laga telefoner.

mobilfodral

mobilfodral

9 kommentarer :

 1. Anledningen till att jag inte har någon smartphone, jag hade antagligen lyckats tappa den efter ca en vecka. Har du någon slags knäppning på fodralet nu så att den nya inte kan glida ur?
  Fint fodral är det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här mobilfodralet gav jag bort i present. Vi får se om det blir någon knäppning på fodralet när jag väl köpt en ny mobil. Det brukar ju vara ganska jobbigt att hålla på att knäppa upp när telefonen väl ringer.

   Radera
 2. Fint fodral , jag går också omkring utan telefon , skulle uppdatera och då blev allt svart , tog en vecka att konstatera att det var hårdvarufel , nu väntar jag på en ny på garantin. Jag hade den en månad och lyckades bra med att vänja mig med den ...... Hoppas att ditt fina fodral får en fin telefon snart jag tycker om att bitarna är klippta på fri hand .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att du får en ny på garantin! Det är dyra små leksaker som man går runt med och man (jag) borde nog vara mer försiktig med dem.

   Radera
 3. I min stad finns en firma som byter glas för 600 kr. Men det kanske var mer som pajjade i din? Fint fodral! Kavelfrans, säger du? Är det sån som kan finnas på vissa dräktdelar? Såg någon typ av armband då jag jobbade i Dalarna. Kan du inte visa hur man gör såna där fransar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, glaset är sönder, men inte så farligt. Däremot är skärmen helt svart och det tvivlar jag på att man kan fixa genom att byta skärm.

   Ja precis den här typen av kavelfrans finns på många vantar och armledsvärmare särskilt i dalarna. Jag kommer ihåg att jag sett bra bilder som någon har lagt upp, ska se om jag hittar dem annars kan jag ta egna foton nästa gång jag gör frans :)

   Radera
 4. If you have an iPhone and it's just the glass bit that's broken you can buy a little kit online to replace it: it comes with a new screen and little tools and instructions; I did it with mine when it was dropped once too often and it worked brilliantly. It hardly cost anything and was certainly better than buying a new phone!! Best of luck! xx

  SvaraRadera
 5. Om du har en iPhone lagar de faktiskt mycket mer än glaset på Odengatan 27. Sitter ett helt gäng där o får liv i ganska mycket man trodde var dött. Ibland medan man väntar, ibland tar det längre tid.

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!