:: i skymningen kommer elefanten fram ::

elefanten

Helgen som gått (ja suck nu är den snart slut och jag sitter hemma i soffan med lite söndagsdepression) har varit stora göra-färdigt-helgen. Mitt yllebroderi är nu färdigbroderat och ska våtspännas, och så har jag monterat två börsar och två typ mobilfodral. Jag vet inte riktigt vad jag ska ha elefanten till än, men jag gillar den faktiskt himla mycket.

elefanten

stockholm

Börsen är fodrad med ett tyg som jag fått i present av en japansk jobbarkompis. Hon fick ett kit med vadmal och garn till en kjolväska av mig före jul och när hon kom tillbaka till Sverige efter några månader hemma i japan så hade hon med sig en liten tygbit åt mig. Fint mönster som på ett orientaliskt sätt passar ihop med elefanten, men jag måste säga att tyget är väldigt konstigt i kvaliteten. Det påminner om ett syntetiskt klänningstyg från 60- eller 70-talet. Jag undrar så vad  japanerna syr av dessa små fyrkantiga tygstycken som man tydligen köper ett-och-ett, inplastade.

elefanten

elefanten

3 kommentarer :

 1. SÅ FINT! Och fågeln på elefantens rygg... ååå vilket härligt broderi.

  SvaraRadera
 2. Fin börs! Och vad fin lejonborgen blir!

  SvaraRadera
 3. Även jag fastnade för den lilla fågeln där på elefantens rygg! En så fin detalj i sin enkelhet - och lejonborgen är ju bara helt magnifik!

  ang. det där tygstycket - det är inte ett sånt som används för paketinslagning/packetering då? Därav styckepackningen?

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!