:: snö sol skidor och broderi ::

jag

En så efterlängtad påsk har kommit och gått. Jag längtar tillbaka. Jag tog med mig en kompis till släktstugan i Ramundberget och vi njöt intensivt i dagarna tre och en halv. Grymma snöförhållande med ordentligt kallt på natten och någon liten minusgrad mitt på dagen. Skidföret var perfekt och vi gled fram över fjället och på spåren genom dalen. Lunch mot en björkstam med hembakat bröd och blåbärssoppa, vi levde i en idyll. Vi ville aldrig gå in.

 

lunchpaus

yllebroderi

Idyllen har också en baksida, den heter 9 timmars buss, enkel resa, Det ger ganska mycket bussmak i baken, men väldigt många timmar att brodera på så jag hade laddat upp med talböcker från bibblan och broderade järnet. Saxen flög hit och dit när bussen svängde och de små garntåtarna som blir över när man fäst tråden hamnade överallt utom i påsen där busschauffören ville att man skulle slänga sopor.

 

härbret

skidor

5 kommentarer :

 1. Förstår precis vad du menar. Visst är det en energikick med "snösolsljus"!?

  Har haft 11 underbart soliga härliga vårvinterdagar på gården i norr. Ja och så tar det 11 timmar i bil dit och därifrån, men efter 44 års resande så ca 3 ggr/år så har man vant sig ;-))

  oj oj så mycket du har broderat! finfint blir det!

  SvaraRadera
 2. Men oj vad långt du har kommit på ditt broderi och perfekt att döda timmar i bussen. kan det bli bättre ? Dina dagar på fjället kanske ....såg och lät ju inte helt fel!

  SvaraRadera
 3. Fin miljö! Vackert hus! Härligt!

  SvaraRadera
 4. Låter så härligt! Kul med trådstumpar på bussen, det gäller att lämna lite fina spår efter sig :-)

  SvaraRadera
 5. Ramundberget är en av de finaste och underbaraste platser jag vet. Vi återkommer år efter år :)

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!