:: bandgrind ::

bandgrind


Först, tusen och åter tusen tack för alla fina kommentarer om fågeldynan. Det är härligt att få så mycket pepp och det gör mig väldans glad. Inte så sällan tycker jag att det känns väldigt ego att ha en blogg. Att vara ego tror jag ingen tycker är en eftersträvansvärd egenskap. Jantelagen gör sig påmind. Samtidigt är det ju just det, för det är så härligt att läsa alla fina ord, så ibland när jag behöver muntras upp så kan jag läsa gamla kommentarer, och så får jag en ego-boost och så känner jag mig bra igen. Jante, bra eller dåligt?

Nu till något annat. Jag har länge gått och tänkt bandgrindstankar. Att snickra ihop en själv verkar inte så svårt, men jag har inte kommit till skott. Jag har köpt Börja väv! en barnbok med instruktioner, och kollat in bandvävböcker på bibblan, men längre än så har jag inte kommit. Kanske var det lika bra, för i helgen är jag hemma hos föräldrarna och när mamma och jag pratar handarbete (vilket vi gör mycket!) så börjar vi prata bandgrindar och hux flux så tar hon fram två stycken ur gömmorna. Vilken flax!

Jag har försökt att hitta vävsedlar på nätet för bandgrindar för att komma igång redan i helgen, men det verkar finnas mest mönster för brickväv (som jag också vill lära mig). Nåja, randigt ska jag ju kunna väva utan mönster i alla fall.

Trevlig helg från Skåne på er alla!


bandgrind

9 kommentarer :

 1. Vilken trevlig blogg! Och vilken fantastisk kudde!
  Jag har en utmärkt bandbok med många vävnoter att låna ut. Kan ta med den till nästa möte.
  Karin Jönsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Karin, du får jättegärna ta med boken när vi ses nästa gång. Vad kul!

   Radera
 2. Kul med bandgrind! Ett tips är boken "Väva band". Finns i massa upplagor, säkert inte så svår att hitta på loppisar eller på bibblan. Där finns grundläggande beskrivningar på både enfärgade, randiga och mönstrade band. Vill du väva mönstrade band så kan också mönstren ur boken "Moraband" användas, trots att boken egentligen är gjord för vävning på bandväv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack, schysst med boktips, precis vad jag behöver.

   Radera
 3. Oj detta har jag ingen aning vad det är. Hoppas du utvecklar på bloggen så jag kan lära mig nåt nytt :) Brickbandsvävning har jag testat och det var kul!
  Och skit i jantelagen! Klart du ska bli glad när vi säger att du är grym när du är det :) Har blivit mycket inspirerad av din blogg och faktiskt börjat brodera lite mer :) Än så länge bara slarvbrodera på saker men det är ju inte så illa faktiskt!

  SvaraRadera
 4. Se http://www.kaspaikka.fi/koti/annehagg/bandvavning/
  Hälsningar Karin

  SvaraRadera
 5. Kan dette være noe?
  http://www.husflid.no/husflid/husflidsnett/nettbutikk/boeker_og_hefter/idehefte_for_grindvev

  SvaraRadera
 6. Ditt inlägg påminner mig om att jag har en bandvävstol stående i garaget. Gick en kurs i början av 80-talet och sen har jag aldrig mer använt den. Ska kanske damma av den i sommar. ;)

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!