:: den randiga sjalen ::

sjal

Tack tack för alla era fina kommentarer om mitt yllebroderi. Ni ska tro att jag blir glad! Ganska ofta när jag ska göra ett blogginlägg så får jag tunghäfta och vet inte vad jag ska skriva. För det mesta så känns det som att bilderna talar för sig själva och att jag (som verkligen inte är någon skrivare) inte har något att tillföra. För att göra skrivprocessen lättare vill jag fråga er vad ni roas av och vad som är intressant att få reda på om till exempel ett broderi. Tar tacksamt emot alla tips!

En mysig enkel sjal är klar. Slätstickad med ränder, samma mönster som den jag stickade i våras fast då med melerat garn. Den har fått flytta hem till en jobbarkompis som själv inte handarbetar och som blev blev väldigt glad för en handstickad sjal.

Mönster: Mordor
Stickor: 3,5 mm
Garn: 2-trådigt stick- och plädgarn från Sätergläntan

sjal

8 kommentarer :

 1. Snyggt randig! Måste kolla in ditt inlägg om broderiet här under också...

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag är verkligen sjukt imponerad av dina broderier, hur du hinner göra så mycket och din mönsterkomposition. Håller själv på med lite yllebroderi och skulle tycka att det vore roligt med lite tips om hur du tänker när du väljer mönster och stygn till dina verk. Heja dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elin. Gud vad kul att höra, vad glad jag blir! Jag ska klura på något bra att skriva om mönsterkomposition och stygn nästa gång. Bra tips!

   Radera
 3. Förresten så tror jag att vi har en gemensam bekant i Eva Berg på hemslöjden i Landskrona. Jag gick en kurs hos henne för några år sedan och då berättade hon om en tjej som heter Elin sov var så duktig att brodera och som gjorde örhängen av minimormorsrutor, det måste ju vara du:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen där ser man, kul ju. Eva är fin hon! Och japp det är jag med minimormorsrutorna.

   Radera
 4. Du lager mange herlige ting! Spesielt ullbroderiene liker jeg godt!
  Det hadde vært fint om du kunne komme på besøk på bloggene som besøker deg, vi vil også bli sett!

  SvaraRadera
 5. PS: At du kommenterer her på din blogg går meg hus forbi. Trykk på navnet mitt, så kommer du til meg og kan kommentere der!
  Klem!

  SvaraRadera
 6. Jag håller med ElinB - dina broderier är jättefina. Jag hade gärna läst mera om designval, både vad gäller mönster, stygn och färger.

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!