:: armband, pulsvärmare, armsmycken eller muddar ::

armband

Igår hade jag broderikurs på Stockholms Läns Hemslöjdsförening där jag också är med i styrelsen. Det broderades armband, pulsvärmare eller armsmycken för fullt. Jag plockade fram de armband som jag hade från gömmorna hemma och så hade jag broderat jag några nya. Snacka om fokus och koncentration på arbetet i de sex timmar som kursen pågick. Det är alltid lika kul att se hur deltagarna inspireras och sedan omvandlar det till sitt eget broderi. Många fina armband blev det.


kurs
armband
kurs
armband

13 kommentarer :

 1. Så himla fint får lust att ta fram nål och tråd på en gång

  SvaraRadera
 2. Där hade jag gärna varit med. Hur/var får man reda på broderikurserna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får kolla in hemslöjdens hemsida i området där du bor, där brukar kursutbudet stå. På alltomhemslojd.se finns många av kurserna i hela sverige också (fast inte alla)

   Radera
 3. Vilken rolig kurs!!! Många fina armband/pulsvärmare/muddar/armband :)

  SvaraRadera
 4. Låter kul! Hoppas du fick klart armbanden du själv sydde. :)

  SvaraRadera
 5. Vad kul! Kan du inte komma till Gävle och hålla en sån kurs? Kan jag göra något för att lobba för det? Har du t ex någon kursbeskrivning som du kan maila? Förövrigt så slår det mig att jag aldrig fick upp dina kopierade bilder i mailen på telefonen. Det är därför jag inte har svarat. Ska kolla genom datorn imorgon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag absolut göra. Jag letar reda på en beskrivning eller skriver en ny och mejlar över.

   Radera
 6. Kom till Västerbotten o ha kurs så kommer jag!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir mycket smickrad, och undrar att nog måste det finnas kurser på hemslöjden i Umeå?!

   Radera
 7. Vad sjukt snygga saker!! Har inte knäckt koden med yllebroderi men det ser ju rätt rakt på sak ut. Men jag har inte listat ut vilka material man använder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Det är faktiskt inte så mycket man behöver; kläde, nål med udd storlek 20, gärna en broderibåge. I skånskt yllebroderi använder man Brage- och fårögarn. När du köper en materialsats på hemslöjden så ingår allt det där (utom sybågen). Kör, säger jag :)

   Radera

Tack för din fina kommentar!