:: det broderade porträttet av Sofia ::

Broderad Sofia

Det är både svårt att köpa födelsedagspresenter och julklappar till familj och vänner som har råd och möjlighet att köpa det som de själva vill ha och behöver. Man köper något bara för att köpa, och med stor sannolikhet så blir det en onödig grej som bara ligger och samlar damm hemma hos mottagaren. Egenhändigt skapade presenter känns mer och mer rätt, personligare och unikt. Med åren har jag blivit modigare. Modigare på att ge bort presenter som jag gjort själv, med det sagt lägger jag till brasklappen att jag fortfarande tycker det är svårt. När jag broderade på denna presenten tog jag faktiskt en bild på mobilen på det påbörjade projektet och skickade den med ett sms för att få ett ärligt svar om hon tyckte om den eller inte. Vilken tur att hon gav den tummen upp och att hennes sambon tyckte porträttet var likt!


Broderad Sofia

Broderad Sofia

När jag bestämt att min kompis Sofia skulle få en broderad påse i 30-årspresent tvekade jag på motivet, skulle verkligen broderade blommor och fåglar passa min coola kompis. Efter en del funderande tog jag fram penna och papper för att skissa.  Ett snötäckt berg fick komma med eftersom Sofia är grym på att åka slalom. Hon jämt snygga kläder, så det vill jag också få med. Sen kunde jag inte låta bli att stoppa in blommor och en fågel.


Broderad Sofia

På förra årets födelsedag fick hon ett presentkort på att följa med mig till Klättercentret där jag klättrar. Nu har hon till min stora glädje tagit grönt kort och börjat klättra. Eftersom man blir väldig torr om händerna av klättringens handtalkande fick hon som bonuspresent en egenhändigt gjord bergamottdoftande bivaxkräm att smörja in händerna med. Och en olivtvål också så klart. 


bivaxkräm och tvål

10 kommentarer :

 1. Så himla bra present! Det känns lite som att de bästa presenterna speglar både mottagaren och givaren. Vilket din ju gjorde :)

  SvaraRadera
 2. Jag skulle bli otroligt glad om jag fick såna presenter. Du gör helt rätt!

  SvaraRadera
 3. Bästa presenten är den med en tanke bakom, roligt både att ge och få.

  SvaraRadera
 4. Du är en drömkompis ;) !

  SvaraRadera
 5. Jättefina presenter och jag har också märkt att egenhändigt skapat uppskattas mer och mer.

  SvaraRadera
 6. Vilka suveräna presenter! Lycklig den som får dem :-)

  SvaraRadera
 7. Mycket fina presenter! Jag tycker också att det är lite svårt att ge bort det jag gjort, men jag gör det ändå. Hoppas att alla mina släktingar står ut! =)

  SvaraRadera
 8. Bra presenter! Vad glad hon ska vara som har en sån pysslig kompis.

  SvaraRadera
 9. Oj vad lycklig man måste bli av att få något sådant!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!