:: nyårskrönika 2013 ::

raglantröja

Ett nytt år har det blivit, 2014 ska man nu vänja sig vid att säga och skriva. För mig har 2013 varit ett bra år både privat, på jobbet och inte minst på handarbetesfronten. Planeringsarbetet inför fältsäsongen med flera resor till Abisko under sommaren var både kul och tufft och jag har lärt mig mycket av de erfarenheterna.

De senaste åren har jag lärt mig och utvecklats massor inom mitt handarbete eftersom jag lägger mycket tid på det och testar mig fram med färger och former. På samma sätt som erfarna stickerskor stickar snabbt så broderar jag snabbare och med säkrare hand. Utöver en hel massa små broderier som glitterbältet, mobilfodral, tiger-påsar och armband så har jag broderat tre dynor i yllebroderi och har en fjärde på gång. På stickfronten har jag också lärt mig en del nya grejer, som att sticka en raglan-tröja uppifrån och ner efter egna mått, sticka halvmånesjal och att sticka raggsockor från tårna.


glitterbälte

I våras blev jag invald i styrelsen på Stockholms läns hemslöjdsförening för att jag ville lära hur en hemslöjdsförening drivs och framförallt för att jag vill bidra till att bidra till utvecklingen av denna fantastiska organisation. Inom hemslöjden har jag gett broderikurser både i Stockholm och i Jönköping.

När jag ser tillbaka på handarbetesåret 2013 som mitt mest produktiva år någonsin har jag svårt att se hur 2014 ska kunna fortsätta i samma riktning. Men jag tror och gissar att det börjar röra sig på ett nytt sätt. Tack vare det textila kontaktnät som jag har här i Stockholm så inleder jag nu ett stort (och långsiktigt) broderiprojekt som ska vara med i en konstutställning sommaren 2015. Det är ännu i startgroparna och förmodligen hysch hysch så vi får se hur det utvecklar sig.

Gott nytt 2014 önskar jag er, hoppas ni vill fortsätta följa mig även detta år!
/Elin
mobilfodral

tiger


sjal

fågeldynan

Elin broderar

folkdräktströja
Lejonborgen

Hexagonkudden

Fågelparaden

Sofias broderade porträtt

Vantar lyfta maskor

Tiger och Lejon-dynan

6 kommentarer :

 1. Gratulerar till ditt år 2013! Jag önskar dig en god fortsättning i samma riktning 2014.

  SvaraRadera
 2. God handarbetsfortdättning! Du gör enormt fina saker. Går också och funderar på hur jag kan vara med och bidra till synen på slöjd och hantverk. Har rätt så mycket kommersiell erfarenhet som jag funderar på hur det kan bidra till tex en organisation som Hemslöjden. Nå, vi kanske ses när jag vet mer hur det kan funka. Hoppas du får ett fint 2014

  SvaraRadera
 3. Gott nytt år önskar jag dig! Och jag kommer att fortsätta följa dig för du ger mig inspiration. Vänliga hälsningar Martha

  SvaraRadera
 4. Det är helt otroligt vad du är produktiv! Spännande med ditt nya projekt också! Gott nytt år!

  SvaraRadera
 5. Jag önskar dig ett riktigt gott nytt 2014 , ett helt år att fylla med saker och upplevelser. det är alltid lika roligt att komma förbi och titta på vad du har hittat på och jag önskar dig lycka till med alla dina projekt vi ses :-)

  SvaraRadera
 6. Ses gärna i slöjden! Vi hittar på nåt!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!