:: fintweedens tid ::

kofta
Med foten i bandage och inget annat att göra än att ständigt ha den i högläge efter en fotoperation så har jag mycket tid för handarbete. På Syfestivalen i februari köpte jag merinoullsgarnet Donegal Tweed hos Tant Kofta. Egentligen var jag ute efter ett ljusare garn och hittade en härlig senapsgul i Tant Koftas koffert, tyvärr fanns det inte tillräckligt många härvor kvar av det gula garnet. När jag kom hem så insåg jag det komiska i att jag kom hem med blått garn eftersom de senaste två koftorna/tröjorna jag stickat varit just blå. På något märkligt sätt dras jag som en magnet till just det blå.

kofta
Garnet är entrådigt, vilket jag aldrig testat att sticka i förut, men det är mysigt och lätt att sticka i, vilket passar mig alldeles utmärkt. Tweeden har fin struktur med sina ojämnheter i röda och ljusblå pluppar. Nu peppar jag för att börja sticka ärmarna.

Mönster: Deco av Kate Davies
Stickor: 3 mm
Garn: Donegal Tweed av Tant Kofta

kofta

kofta

5 kommentarer :

 1. Härligt garnet ser ut ! och jag önskar dig en stillsam och snabb återhämtning efter operationen. Perfekt läge för stickning :-)

  SvaraRadera
 2. Hur fint som helst och vad fort det har gått!

  SvaraRadera
 3. Nämen, oj! Vad har hänt med din fot?! Inget alltför allvarligt hoppas jag?

  Garnet och koftan ser mkt lovande ut! Och varför ändra ett vinnande koncept?! Blått är flott! :)

  SvaraRadera
 4. Svinsnyggt garn! Hoppas det blir en helt underbar kofta av det.

  SvaraRadera
 5. Så härligt för dig att kunna ägna dig helhjärtat åt handarbete! :) Själv har jag skadat vänster axel så jag får nöjd mig med fotarbete och datorn. ;)

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!