:: planeringsfasen ::

Soft donegal tweed

Tusen tack för alla kommentarer för den broderade stolen. Jag blir alldeles varm i hela kroppen och så otroligt glad för era fina komplimanger att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Jag läste i senaste numret av tidningen Hemslöjd om Knut Östgård (känd som hemslöjdskonsulent, begåvad täljare/slöjdare och kursledare) att han under 1980- och 90-talet var inne i en frenetisk period då det enda han ville göra var att spendera tid i verkstan och slöjda, slöjda, slöjda. Det riktigt klack till i mig när jag läste de där raderna. Det kändes som att han beskrev mig. Ständigt finns det tankar och idéer på olika projekt och när jag blundar kan jag se nålen som dras genom tyget, sländan snurra eller nålbindingen framför mig. Det finns så mycket skapandekraft i kroppen som bara väntar på att få komma ut.

I det läget är jag nu. Stolprojektet är avslutat och nya äventyr väntar. Det är en planeringsfas och jag kan inte bestämma mig hur äventyret bäst ska läggas upp för maximal effekt. Ska jag börja med koftan Slanted Sleeven av garnet som jag fick av Tant Kofta? Eller sticka något av mitt alldeles eget spunna garn? Eller börja ett nytt broderiprojekt genom att sätta saxen i det nya klädet som Hedvig och jag sambeställt från Harry Hedgren?

egenspunnet garn

Egenspunnet garn

Egenspunnet garn

Kläde

6 kommentarer :

  1. Kära du, varför välja?! Du kan väl göra flera saker samtidigt.

    SvaraRadera
  2. Planering är den roligaste delen i skapandet/slöjdandet!

    SvaraRadera
  3. Svär inte i kyrkan! Dala-Floda!!! ;)

    I övrigt är väl ändå nästan planeringsfasen den allra bästa...

    SvaraRadera
  4. Lite roligt.... när jag gjorde en bildsök på "kjoväska" för att surfa lite inspiration så kom väldigt många av dina bilder och alster upp Elin! :)

    SvaraRadera
  5. Kreativitet föder också kreativitet. Så ju mer man gör desto fler idéer får man som man vill förverkliga. Det är verkligen så för mig. Ibland finns det inte nog tid för allt jag vill göra och sen kommer jag av mig och då saknar jag det inte ens ibland.

    SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.