:: första garnet på Blåvinge ::

spunnet garn

Resultatet av helgens spånadsverkstad blev 100g egetspunnet garn. Känslan att förvandla kardad ull till garn, som man faktiskt kan sticka med, är helt enorm. Brun alpaca som jag köpte redan 2011 när vi jobbade med ull på handledarutbildningen för Slöjdklubben. Redan då ville jag lära mig att spinna så jag köpte en massa ull som jag har använt till min spinna-garn-sticka-kofta-koftan. Det tog "bara" 3 år från att jag köpte ullen till att jag faktiskt lärde mig att spinna.  

Alpacan var superenkel att spinna, det ska jag definitivt köpa mer av. Den gröna ullen var inte lika enkel, men trevlig att jobba med. På det gröna garnet testade jag lite olika tvinning och tjocklek för att lära mig hur garnet betedde sig. Ibland betedde det sig inte alls eftersom jag själv inte har full kontroll. Resultatet blev ett lagom udda garn med jämna och mindre jämna partier.

spunnet garn
 spunnet garn
spunnet garn

spunnet garn

3 kommentarer :

 1. Men ÅÅÅÅÅÅÅÅÅH vad kul!!! Jag vill veeerkligen lära mig spinna för hand, och för två veckor sen fick jag överta tre pappkassar fulla av finull som skulle slängas annars (gode get, vilket öde). Så det är hög tid att jag tar en kurs i tvätt, färgning och spinneri!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men alltså, det måste du göra. Att lära sig spinna är värsta kicken, ny teknik och det är roligt med något som går ganska snabbt jämfört med broderi. Nåja, att spinna på slända går inte så fort men spinnrocken säger bara swish. Ett kurstips är att Hedvig (Hedvig Handarbetar) har gått en kurs på Överjärva gård som hon är nöjd med.

   Radera
 2. Bättre sent än aldrig! Jag tycker alpacka kan vara ganska lurig att spinna, särskilt om den är kammad. Fast vi är alla olika. Men jag håller med om att det är sjukt tillfredsställande att sticka av sina egna handspunna garner.

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!