:: uppstart ::

lapptäcke

Våren är här och några handarbeten är avslutade, så uppstår plötsligt ett tomrum. Ett utrymme med potential, där det står helt fritt att välja vad man vill göra härnäst. Hos mig finns det några idéer legat i ide långt bak i huvudet länge nog att det var dags att släppa fram dem. Den första idén som ville komma fram var det här lapptäcket som så småningom ska bli ett kuddfodral till den stora kudden som är så bra att ha i sängen bakom ryggen när man löser korsord på söndagsförmiddagen ni vet. Hela lapptäcket ska fyllas med förstygn med 1 cm mellanrum. Det kommer ta sin lilla tid och det får det lov att göra, att ha ett handarbete som är enkelt att ta fram ibland och sy några rader; det har verkligen sin charm.  


lapptäcke

Nästa handarbete är en koftstickning som jag gått och grunnat på i ett helt år. Jag har till och med vetat vilken modell jag skulle sticka av garn som jag fick efter ett hantverksbyte med Tant Kofta. Precis som stressen som smyger sig på när jag ska sy ett nytt klädesplagg för att mönsterarken är fullt med oändligt många linjer i olika färger och former, så kan stickbeskrivningar få mig att tappa suget. För det mesta är det ju inga problem om man väl sätter sig ner i lugn och ro, men oftast vill man ju komma igång nu nu nu och då finns det ingen tid till eftertanke. Koftmönstret har därför legat i handarbeteskorgen i ett helt år innan jag fann ro att plocka upp det, och nu gick det ju hur lätt som helst.

slanted sleeven


slanted sleeven

2 kommentarer :

  1. Väldigt fin mönstermix på lapptäcket :)! Det är märkligt det där att ibland är det svårt att komma i gång och ibland är det svårt att komma i mål :). Och inte finns det nån riktig logik i det heller.

    SvaraRadera
  2. Vilken fin liten kofta. Konstruktionen vid ärmkullen ser intressant ut. Härligt att ha lite olika projekt på gång i huvet, ibland kan det bara vara lite trögt att få ut dem genom fingrarna (för mig alltså).

    SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!