:: äntligen Slanted Sleeven ::

Slanted sleeven

För tre veckor sedan blev jag äntligen klar med min senapsgula slanted sleeven. En senapsgul kofta har jag drömt om sedan min förra Deco-kofta blev klar för snart två år sedan och jag fick det gula garnet i ett byte med Tant Kofta. Det har minst sagt varit en tålamodsprövande kofta att sticka eftersom jag fått repa upp två gånger på grund av för stor. Förra våren stickade jag klart hela bålen på en slanted sleeven - den blev för stor och den repades upp. Efter det misslyckandet började jag istället sticka på en Ramona cardigan. Den blev också alldeles för stor och fick repas upp. 

Slanted sleeven

Först efter dessa två misslyckanden trillade polletten ner att jag börjat sticka lösare än förut, framför allt avigvarven är lösa. Logiskt sätt borde jag sticka med smalare stickor på avigvarven men eftersom jag är dum-lat så gjorde jag inte det utan la upp maskor för ännu en Slanted sleeven men i en mindre storlek. Även denna blev lite för stor men nu på tredje försöket kände jag att det är tillräckligt bra. Nog för att jag är tålmodig, skam den som ger sig osv, men nån måtta får det vara.


Slanted sleeven

Hej vinterblek som en vampyr och tårar som rinner så fort jag kommer ut i lite kyla och blåst.

Slanted sleeven

Jag har hört många säga att man kan torktumla det stickade så att det krymper lite grann och skulle gärna vilja göra det med min kofta. Jag vill gärna ha tips från er! Vilket program och hur länge? Torktumlaren i vår tvättstuga har ingen temperaturangivelse utan endast tre program att välja mellan (helt torrt, torkskåpstorrt osv.). Tips mottages gärna!

Slanted sleeven

Mönster: Slanted sleeven av Ankestrick. Storlek M.
Stickor: 3 mm
Garn: Soft Donegal Tweed (merino) av Tant Kofta 266 g, 6 nystan
Ramona-koftan stickades med dubbelt garn så när det repades upp var garnet, på vissa ställen, alldeles tvinnat och tjorvigt så jag var rädd att koftan skulle dra sig och att det skulle bli en ojämn stickyta men efter en handtvätt verkar det övertvinnade garnet ha lugnat ner sig.

Slanted sleeven

När jag nu ser tillbaka på alla dessa koftförsök och frånvaron av dem på bloggen så  uppmärksammade jag att antalet blogginlägg förra året sjunkit till hälften jämfört med åren innan. Tråkigt! Nu ska det bli andra bullar och jag tänker blogga mer om pågående projekt. Textilt hantverk är tidskrävande, det vet ni, och att då bara visa de färdiga alstren och ingenting om mödan där bakom är helt missvisande.

Slanted sleeven

6 kommentarer :

 1. Skam den som ger sig :-) Tur att färg och garn är så fint i sådan här lägen.
  Bra kämpat!!!
  /Lena

  SvaraRadera
 2. Men åhh vad fin den blev och som sagt skam den som ger sig :) har sneglat på detta mönster länge men inte slagit till , kanske dags nu .

  SvaraRadera
 3. Snygg Kofta. Du är en kämpe!

  SvaraRadera
 4. Koftan är supersnygg! Vilket tålamod du har! Själv hade jag kastat den i ett hörn och aldrig tagit fram den igen ha ha. Min slanted blev bra från början så det är väl tur men skulle jag mot förmodan sticka en till skulle jag ta in den i midjan för där är det stort. Du har så rätt med blogginläggen. Textil tar tid och egentligen är det processen som är själva grejjen så den borde man blogga mer om. Ser fram emot många inlägg hos dig i år (känner du pressen? Ha ha ) .

  SvaraRadera
 5. Ser helt perfekt ut på dig! Supersnygg! Och axeln är jättefin! Tänk, jag tycker alltid att ockragult är så fint på andra, men själv har jag inte ett endaste plagg.

  SvaraRadera
 6. Men wow, så fin den var! Och knapparna sen <33 Vilken dröm.

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!