:: den välfyllda handarbeteskorgen ::

nya handarbetskorgen

På Hemslöjden i Skåne köpte jag mig en alldeles ny och välgjord korg som är flätad i hassel och gjord av korgmakaren Jan Johansson. Jag har länge drömt om att köpa en korg till mina pågående handarbeten tidigare mest förvaras i olika påsar på golvet nedanför soffan. Nu är korgen redan fylld av färdiga,  nästan färdiga och pågående projekt. 

sticka sockor

En sockstickning har jag nästan alltid på gång eller som mellanprojekt. Med på bild är också strumpstickshållaren som jag täljde häromåret men som nog inte fastnat på bild förrän nu. Jag har härmat en strumstickshållare som min mamma köpt på en marknad, tyvärr vet jag inte vad slöjdaren som gjorde den hette.

sticka sockor


nålbundna vantar och islandströja

I korgen ligger de nålbunda och broderade vantarna som är praktiskt taget klara tillsammans med islandströjan som jag stickar några varv på då och då. Det enda som saknas på de nålbunda vantarna är den virkade kanten nedtill, det är hög tid att fixa färdigt dem!

sticka gotlandsvantar

Det mest aktuella projektet är dessa rosenmönstrade vantar som Peters mamma ska få i 70-årspresent när hon fyller år nu i september. Jag har stickat, repat upp, fixat och trixat en hel massa med mönstret men mer om det i ett eget inlägg senare. 


spinna garn Sist ut bland mina pågående projekt är att kompletteringsspinna garn så att garnet jag spann i maj 2015 ska räcka till att sticka en kofta. Detta mina vänner är ett projekt som tumlat runt i mitt huvud väldigt länge. Det var superskoj att spinna garnet och jag älskar färgerna men det har varit svårt att visualisera en färdig koftamodell som funkar med tanke på de långa färgflotteringarna och det egenspunna (och därmed ojämna) garn. 


spinna garn

När tjejerna i podcasten Stickkontakt drog igång en Knit-A-Long med den rätstickade koftan Charlotte fick jag en plötslig aha-upplevelse att den skulle vara en bra modell för det egenspunna garnet. Jag har tidigare stickat en rätstickad sjal i garn jag spunnit själv så jag vet att rätstickat funkar bra tillsammans med det ojämna garnet. Jag har ingen aning om stickfastheten på garnet men hoppas att det är någorlunda med det som rekommenderas för koftan. Jag är väldigt pepp så jag hoppas av hela mitt hjärta att det kommer bli bra eftersom det blir min första kofta i egenspunnet garn (ett tidigare koftförsök är preskriberat och har åkt i soporna). Nu måste jag bara sticka färdigt rosenvantarna innan jag får spinna vidare.

spinna garn
garn som jag spann för drygt ett år sedan

4 kommentarer :

 1. Vad kul att få titta ner i din projektkorg! Blir också sugen på att tälja mig skydd för strumpstickorna.

  SvaraRadera
 2. Vad spännande att få se hur koftan blir! Nu blev jag också sugen på att göra en Charlotte i egenspunnet, fast jag har nog inte tillräckligt mycket ännu.

  SvaraRadera
 3. Så fantastiskt garn! Så fiffig idé med strumpstickshållaren! Och så vackert med pågående projekt i en handgjord korg. Åh, jag bara njuter. Men gör inte Ghibli det också, undrar jag? Här hade en så tjusig korg aldrig fått vara ifred länge. Dels kan man ju klösa på den, dels måste garnnystan dödas och spelas boll med, och dels vore det hemskt skönt att sova på alla goa yllestickningar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ghibli har inte ens tittat åt korken. Han klöser på mattan i vardagsrummet, i hallen och på sitt klösträd. Han leker bort det mesta av sin energi ute men annars är favoriten att jaga snodden som lossnat från en munktröja, leksakerna vi köpt bryr han sig inte så mkt om :D

   Radera

Tack för din fina kommentar!