:: fru sergel ::


Fru Sergel, redan en modern klassiker till mönster. Mönstret är av Tantulltuss och står att finna i hennes finfina bok #tantulltussockor. Det är första gången som jag stickar i Tant Koftas handfärgade sockgarn Trekking och det är verkligen något alldeles extra. Superfin kvalitet på garnet och otroligt lätt att sticka flerfärgsstickning med.


Parallellt som jag stickade på dessa sockor höll jag även på med Peters rosa-lila restgarnsrutan. Då blev skillnaden väldigt tydlig mellan det studsiga, mjuka sockgarnet och det lite sträva 2-trådiga ullgarnet. Även om jag verkligen rekommenderar trekkinggarnet så föredrar jag att sticka med vanligt 2-trådigt ullgarn.


Passformen är helt perfekt. Tack vare hälen med förkortade varv och stumheten som kommer av tvåfärgsstickningen så sitter sockan mer som en mockasin än en vanlig raggosocka. Väldigt fint till kjol eller klänning!Stretchig uppläggning gjordes. Sakta men säkert lär jag mig att det lönar sig att bygga upp en kunskapsbank med uppläggningar, avmaskningar och andra fiffigheter. Det tar sin tid och tålamod att bygga på sitt inre hantverksbibliotek men det är otroligt mycket värt eftersom det ofta är detaljerna som gör hela skillnaden. 

Bonusbild på katt

1 kommentar :

  1. Javisst är det fantastiskt så mycket det finns att lära bara inom området "nål och tråd"!

    SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!