Freestylad stickad barntröja

Nu är lilla barntröjan som jag började sticka redan i april färdig. Jag började att sticka 2a+1r ribbstickning, och hade stickat nästan hela tröjan när jag drog upp alltihopa eftersom jag inte tyckte att det var snyggt. Nu är den stickad i 1a+1r ribbstickning. Den består av två rektanglar och två "trattformade" ärmar.

Garn: Karisma
Stickor: 4

Det är lite klurigt att sticka utan mönster. Måtten som jag utgick från är från en slätstickad tröja, vilket gör det hela lite förvirrande, det ribbade drar ju ihop sig så mycket. Min tröja ser ganska tight ut jämfört den i tidningsurklippet, men den kommer väl att töja sig med tiden. Nu återstår det bara att se om den faktiskt passar min systerson. Jag får helt enkelt återkomma...




FRAMSIDA


BAKSIDA

Framsidan blev okej, men baksidan är rätt knölig där jag sytt ihop styckena. Jag har pressat med strykjärn och blöt handduk, och det hjälpte väl lite, jag hoppas att det rätar ut sig med tiden.


1pkt MJÖL + 1pkt SYLTSOCKER SOM MODELL

8 kommentarer :

  1. Ser fint ut! Vi får hoppas att den passar lillkillen!

    SvaraRadera
  2. Så häftigt! SER ju enkelt ut, men jag förstår att det var lite pilligt. Måste testa någon gång. Är precis klar med ett stickprojekt, så jag behöver ett nytt.

    SvaraRadera
  3. Jättefin! Jag måste verkligen också lära mig att sticka, man kan ju göra så mycket snyggt!

    SvaraRadera
  4. Jag diggar din modell:D
    O tröjan blev jättefin! kram kram!

    SvaraRadera
  5. Vad fin och lik "originalet" den blev. Vad du har vart produktiv på sista tiden, men det är ju som sagt hur kul som helst att pyssla. Ser fram emot pysselkvällen!

    SvaraRadera
  6. åh, precis den bilden har jag också klippt ut för att ha som mall/inspiration! så du stickade ärmarna/oket i två delar (jag hade tänkt sticka det i en del)?

    hursomhelst, tröjan är superfin, hoppas den passar lillkillen.

    SvaraRadera
  7. mustafa:
    Nä vilket sammanträffande. Jag gillar blöjbarnrumpor i kalasbyxor!
    Bilden avslöjar ju inte hur den ser ut på baksidan. Men med tanke på hur den ser ut på framsidan så tror jag att oket/ärmarna är stickad i två delar.

    SvaraRadera
  8. Måste ju bara skriva en kommentar, för jag har oxå sparat bilden på pojken med den vita stickade tröjan. Har hållit på till och från med en sån tröja sen i somras till min son, men insåg förra veckan att jag inte grejade den där fina lite speciella "skärningen", så nu blir det en mer traditionell modell. Men SÅ kul att se att din blev så fin!

    SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.