En svensk tiger
En svensk tigerEn svensk tiger. Som inte alls fick den känsla som jag hade föreställt mig och gjort upp en bild av i huvudet. Depp depp. Men jag har fastnat för det här med virkade filurer nu. Det går undan och är kul! Men vad ska j a g med små virkade gosedjur till? Ni som virkar, vart tar alla era alster vägen??

Men nu har jag i alla fall lärt mig hur man byter färg utan att färgbytena går som en spiral. Det tog bara två ben och en arm innan jag fick grepp om det. Svansen blev snyggt randig.

För er som inte redan är virkproffs (Fröken Elsa, MiA, Ida, Virkverket, Skaparstigen mfl) kan jag berätta jag har bytt färg så här (vad som egentligen är rätt vet jag inte) : varannan gång sista maskan på varvet och varannan gång efter första maskan på nya varvet. Med varannan gång menar jag varannan färg.

Folket har sagt sitt. Det blev ett "M" på grodans tröja. Jag hoppas att den faller lillkillen M i smaken.
Mönster: YlloTyll
Virknål: Boye 3
Garn: Loppisfyndat bomullsgarn

14 kommentarer :

 1. Snart får du kalla dig med virknål och garn!
  Mina virkade grejer hamnar mest hos bebisar i bekantskapskretsen. Senast i eftermiddags faktiskt då en femdagars kille blev taxägare. Men en del säljer jag ju också, får lite beställningar ibland. Och i maj ska jag vara med och sälja på ett ställe.

  Nästa vecka ska jag och A till Uppsala så då blir det Yll och Tyll-besök för oss också.

  SvaraRadera
 2. Mja... snart måste jag ju stänga min lilla butik igen... Så jag kommer nog fortsätta med min oavancerade web-shop, och med julmarknader och så har jag börjat titta lite på etsy. Etsy verkar lockande faktiskt! Och så har jag en kompis som har en presentbutik och som kanske vill sälja lite. Det går att hitta ställen!

  Virka ett gäng och gå och fråga i barnklädes-affärer tex. Var modig!

  Kram :)

  SvaraRadera
 3. Håller med föregående kommentarer, kolla om det finns någon affär som är intresserad,
  jag säljer t ex mina smycken i en klädaffär. Lite provision kanske de vill ha, men det kan det vara värt.
  Annars blir det vänner o bekanta som får många presenter ;-)

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att du ska vara mallig över din svenska tiger, precis som du är mallig för din groda, för jag tycker att den också blev fin :)

  Jag säljer mina virkade alster och ger bort en del. Innan sålde jag på signerat.se, men för ett tag sedan tog jag beslutet att inte göra det längre. Jag känner mig nöjd med att få en beställning då och då via bloggen.

  Du kan ju prova att sälja på Tradera. Jag sålde en hel del där när jag började sälja mina alster.

  SvaraRadera
 5. Såg ut att vara en rätt snäll tiger det där (som tur är?)

  Smart med färgbytena - visst finns det nåt sånt knep när man stickar också?

  *stick-novis*

  SvaraRadera
 6. Så fina djur! SNart vill jag också testa sådana där ar....vad de nu heter=)

  SvaraRadera
 7. å den där grodan är så fin!!! helt galen. Sälj dem på nätet eller ge bort dem eller byta till dig saker!!! sol sol till dej//Sara

  SvaraRadera
 8. Den garntråd man inte virkar med följer med längs med varvet och man virkar runt om den hela tiden. Det ska se likadant ut på både fram och baksidan av grytlappen.

  Hjälpt? :)

  SvaraRadera
 9. Och jag skulle, om nu ingen ville köpa, skänka några till frälsis eller annan frivilliginstitution som hjälper fattiga mödrar med barn i vårt Sverige. Alla barn behöver leksaker. Sedan låter jag kanske någon klättra i blomstrena så där som du visar på bild. Och när pelargonerna får flytta ut i trådgård eller på balkong så följer ju GrodisM med.

  SvaraRadera
 10. Attans att jag inte vann en av de fina börsarna. Du kanske snart skall jubilera ngt annat? Jag skriver gärna ner mönstret om du vill lägga upp det på mönsterarkivet. Jätte kul! Då får jag ett bra tillfälle att virka en ny Uggla!
  Ha en bra kväll, börjar bli sent...

  SvaraRadera
 11. Tack för tipsen!
  ska försöka se om jag kan klura på det där med länkarna, men som sagt, teknik är inte min grej..:P
  vilka söta virkade djur!

  SvaraRadera
 12. Tack för att du röstar på mitt hem!!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!