Gris när jag får tid överNär jag fått tid över mellan sommarjobben har jag virkat. Virkade djur och andra gubbar är lagom små projekt och faktiskt det enda jag har råd att göra nu eftersom jag är totalt pank och inte har råd att köpa något material. Hela mitt pysselförråd ligger tyvärr i olika förråd i Uppsala. Men jag har tur som har en mamma som på eget initiativ fyndat billigt bomullsgarn på loppis.

Mamma lyckades också tjata till sig en virkad figur. En gris blev det! Den har fått flytta till hennes kontor där den kan leka med hennes små patienter. Grisen posar på mammas skånska yllebroderi. Grisen och broderiet matchar väldans fint tycker jag.

Mönster: eget
Garn: loppis
Virknål: Boye 3

8 kommentarer :

 1. Hej!
  Söt gris :)
  Vi har nog fått en slant att dela på från google - eller får snart iaf. Vill du att jag skickar pengar eller vill du hellre ha lite blandat garn att virka med? ;)

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Väldigt söt - matchar ju faktiskt broderiet!

  SvaraRadera
 3. Gokväll!
  Din translator funkar ju inte - samma problem som jag hade på BC&K. Den säger att det inte går att översätta från engelska till engelska... Om du hittar felet så får du gärna fixa till på BC&K också :D

  Kram

  SvaraRadera
 4. Fixade du translatorn på bc&k ... eller har min alzheimer-light övergått i den svårare fasen? Om jag hade fixat den förut så har det alldeles trillat ur minnet. Så kan det gå när man har huvet fullt av garn :)

  Temari. Tja du, mina ligger i en stor skål tillsammans med ett gäng virkade risfyllda bollar som Martin brukar jonglera med... De verkar tåla en hel del om de är välgjorda. Mina är dessutom broderade med 8/4-garn (som allt annat jag gör) så de är nog hyfsat slitstarka. Läste nånstans att de faktiskt gjordes för att vara just leksaker från början, men sedan har det utvecklats till mer hantverkskonst. Man kan kanske ha dem som julgranskulor?!

  SvaraRadera
 5. Vilken söt liten rackare - och ja, matchningen mot broderiet var perfekt!

  SvaraRadera
 6. Så fin! och roligt att du börjat blogga igen!

  SvaraRadera
 7. Nöff, nöff vad söt den är!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!