You can call me ElinPå söndagen begav jag mig till Kulturen i Lund för att slå två flugor i en smäll; gå på deras julmarknad och deras utställning Folkkonst och Design 2009. Gå dit den är helt fantastisk!!

I Thomanderska gården satt en man och pysslade skira julgransprydnader i silkespapper. Ljuvligt fina, och jag hängde över hans bord för att lära mig hur man gör dem.
Tillägg: Beskrivning på silkespapperskorgarna finns på Kulturens julblogg >>


Och så min virkade sjal som nu fått sig en liten virkad blomma som fästes med en säkerhetsnål. Nu ska jag bara få tid att stoppa den i ett paket och att posta den, för den ska åka till Tyskland.
You can call me Elin... tant Elin ??
(Hälften av er tänkte väl först på You can call me Al av Paul Simon. Fel fel fel fel, det är ju James Bond) Vadandetta? Nja, det var mest en fortsättning på tanthistorian för jag stod o hängde på låste och trängdes bland tanterna först 10 min innan IMs julmarknad öppnade klockan 10 i lördags förmiddag, och sen lite senare klockan 11 så trängdes jag utanför Erikshjälpen.

Trevlig Manic monday på er alla!

11 kommentarer :

 1. Fin, fin sjal! Gillar verkligen färgerna ihop!

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastiskt fin sjal!

  SvaraRadera
 3. Mannen med silkeskorgarna går att besöka på Kulturens Julblogg, www.kulturen.com/julblogg där finns även en beskrivning om hur man gör silkeskorgarna.

  Delar av folkkonstutställningens hobbyutställning finns att beskåda på Kulturens Hobbyblogg, www.kulturen.com/hobbybloggen

  ...men det bästa är att besöka utställningarna på plats, för de är fantastiska!

  SvaraRadera
 4. www.kulturen.com/julbloggen ska det vara...

  SvaraRadera
 5. Tack Erik! Nu blev jag nyfiken. Är det kanske du som är Thomander eller är kanske julbloggaren??

  SvaraRadera
 6. Jättefin sjal! De där kö-tanterna kan verka beskedliga, men när dörrarna öppnas får man passa sig för deras vassa armbågar och käppar... ;)

  SvaraRadera
 7. Sjalen blev perfekt med den lilla rosen!

  SvaraRadera
 8. Vill tipsa om den tävling jag har på min blogg nu! Den är sponsrad av underbara butiken By hands. Gå in och titta här:

  http://pysselkiisen.blogspot.com/2009/12/tavling-hos-pysselkiisen.html

  SvaraRadera
 9. Välkommen till tantskapet Tant Elin... ;-) (man får iaf ha fina stickade och virkade plagg på sig när man är tant! Det är en bra sak!)

  Spännande med ett nytt pyssel! Perfekt julgransplundrings-"offer" också... Måste provas!

  SvaraRadera
 10. Hejhej!
  Ser att du också skapat flickr-konto nu. Den världen är helt ny för mej - jag skapade mitt konto igår. Promotat dej till moderator i MA-gruppen, så nu ska du också kunna redigera foton och banna medlemmar och lite sånt, vet inte riktigt vad men det visar sej väl :)

  SvaraRadera
 11. Vilken supersnygg sjal! Den gillade jag verkligen.

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!